Hírességek, akiknek a bűvészet a hobbijuk

Milyen közös elfoglaltsága van Károly hercegnek, Steve Martinnak és Woody Allennek? Talán kevesen tudják, hogy a világ hírességeinek nagy része rajong a bűvészetért és a mai napig komoly szinten űzi azt szabadidejében. Hogy kiket babonázott még meg a bűvészkedés, elárulják nekünk az Illúzió Mesterei bűvész show szervezői. Napjaink sztárjai közül az Így jártam anyátokkal sorozatból ismert Neil Patrick Harris az egyik legismertebb bűvész.

A börtönt is megjárta a kétszeres bűvész világbajnok, Hajnóczy Soma

Hogyan kerül egy bűvész a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe? Szerencsére Hajnóczy Somának a legnagyobb bűne az volt, hogy egy régi vágyát valósította meg: fogvatartottak előtt lépett fel néhány nappal ezelőtt Balassagyarmaton. Az elítéltek aktívan részt vettek a műsorban és az azt követő beszélgetésben is, ahol az is kiderült, hogy egy-egy könnyed mozdulat mögött több évnyi gyakorlás áll. Egy előadóművész mindig keresi az új kihívásokat, feszegeti saját határait.

Töltsük meg varázslattal a nyarunkat

Végre beköszöntött a várva várt VAKÁCIÓ. A sulinak vége van és a legtöbben már készülnek a jól megérdemelt nyaralásra. A hirtelen jött szabadidővel sokan azonban nem tudnak mit kezdeni, ezért összeszedtünk néhány tippet kicsiknek és nagyoknak is, amivel még emlékezetesebbé tudjuk tenni az idei nyarat. A nyaralás és a nyári szünet az édes semmittevésről szól, amit azért egy bizonyos idő után meg lehet unni és hasznosabban el lehet tölteni.

Átléptük a valóság határait: négy teltházas előadást adtak az Illúzió Mesterei

A varázslaté volt a főszerep a hétvégén a MOM Kulturális Központban, ahol az Illúzió Mesterei négy teltházas előadást adtak. A bűvész show-n az Európa- és világbajnok bűvészeknek köszönhetően a nézők megismerkedhettek a modern bűvészettel, és világszínvonalú előadásnak lehettek részesei. „Ezt nem hiszem el, hogyan csinálták?” – hangzott el többször az előadáson a kérdés. Az Illúzió Mesterei 2016. március 19-20-án új fellépőkkel, sosem látott műsorszámokkal tértek vissza a MOM Kulturális Központ színpadára.

Fény derül a titokra - Tanulj egy ütős trükköt az Illúzió Mestereitől!

„Ezt meg hogyan csináltad?” – szegeződik egy-egy bemutatott trükk után a bűvésznek a kérdés. Egy trükk megoldása körülbelül a felét adja egy bűvészprodukciónak, a szórakoztató jellegét az előadásmód, a humor, a mondanivaló és a zene nyújtja. Mégis a legtöbben a trükk megoldására kíváncsiak. Hogy miért nem árulják el a bűvészek a trükkjeiket? Mert a megoldás felfedése sokszor inkább elvesz az élményből, mintsem hozzáadna. A legtöbb bűvészdoboz bevezetője úgy kezdődik, hogy "Soha még a legjobb barátodnak se áruld el trükkjeid titkát".

Semmi sem lehetetlen

Legyen szó magánéletről, iskoláról vagy munkáról minden cselekvésünkhöz szükségünk van valami belső késztetésre, motivációra, ami segít minket előrébb vinni. Természetesen az lenne a legjobb, ha a jó dolgok erőfeszítés nélkül megtörténnének velünk, de ez ritkán fordul elő és inkább meg kell küzdeni értük. Motiváció nélkül nehéz elkezdeni bármit is, befejezni pedig majdnem hogy lehetetlen. Annak érdekében, hogy a kitűzött cél eléréséig kitartson a motivációnk, Hajnóczy Soma segítségével összeállítottunk néhány tippet.

Bűvészet, mint készségfejlesztés

Gyerekeknél nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy megfelelő játékot adjunk nekik. Nincs is annál ideálisabb játék, amikor a gyermek játszva tanul és fejlődik. Sokan nem is gondolnák, hogy a bűvészet is lehet ilyen készségfejlesztő játék, mivel egy trükk elsajátításához szükség van kitartásra, szorgalomra, koncentrációra és megfelelő mozgáskoordinációra. Minden gyermek csillogó szemmel nézi a csodákat bemutató bűvészeket, és egy előadás után, otthon próbálkoznak bemutatni a látott trükköket.

Hajnóczy Soma: Tizenkét év alatt a Föld körül

Hajnóczy Somát nyugodt szívvel hívhatjuk világutazónak, mivel fellépéseinek köszönhetően bejárta már a fél világot. A legutóbbi turnéja Algériában volt, ami a 35. ország, ahol szórakoztatta a közönséget. Pályafutása és fiatal kora ellenére túl van már 150 utazáson, és több száz fellépést tudhat maga mögött. Idegenvezető, műsorvezető, pilóta és világhírű művészek… legtöbben irigykednek az olyan foglalkozásokra, amikkel együtt jár az utazás. Új kultúrák megismerése, új ízek kipróbálása, izgalmas kalandok átélése, melyek aztán örök emlék marad.

Abraka-dabra – varázslatos illúziók régen és ma

Mágia, varázslat, bűvészet. Sokan nem is gondolnák, hogy ezen titkos tudományok eredete, egészen az őskorig vezethetők vissza. Az idők során a bűvészet céljai és módszerei folyamatosan változtak, mindig az aktuális korszakhoz igazodtak – többek között ennek is köszönhető, hogy ma az egyik legkedveltebb szórakoztató műfajjá nőtte ki magát.

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék