Borászati üzemét fejlesztette a WEINHAUS

A Széchenyi 2020 program „Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel” című konstrukciója keretében 271,04 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a WEINHAUS Kft. A vállalkozás 705,94 millió forint összköltségű projektje során bócsai üzemének infrastrukturális és energetikai fejlesztése történt meg eszközbeszerzés mellett.

Borászati üzemét fejleszti a WEINHAUS

A Széchenyi 2020 program „Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel” című konstrukciója keretében 271,04 millió forint vissza nem térítendő hazai és uniós támogatást és 278,57 millió forint visszatérítendő kölcsöntámogatást nyert el a Weinhaus Kft.

Azonos értékek útján

A Foss Marai Olaszország egyik legmeghatározóbb borászataként kiemelt hangsúlyt fektet partneri kapcsolataira, cégfilozófiájuk alapja, hogy olyan vállalkozásokkal működnek együtt, akik azonos értékrendet képviselnek. Ezen gondolkodásmód mellett választotta a Proseccojáról híres cég magyarországi partnerének és forgalmazójának a Winestore Kft-t.

Vintrace professzionális szőlészeti növényvédelmi keretrendszer

A 2014.12.31-én zárult VINTRACE projekt célja egy professzionális szőlészeti növényvédelmi keretrendszer kutatása és kifejlesztése a vegyszerfelhasználás és a vízfelhasználás csökkentéséhez, valamint a felhasznált vegyszermennyiség követhetőségéhez. A rendszer a Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósult meg, 52 583 537 Forint támogatásból.

Új korszak a szőlővédelemben

Területspecifikus adatokkal védené a szőlőt egy, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésével zajló „Adaptív szőlészeti növényvédelmi előrejelző rendszer” nevet viselő HUSK/1101/1.2.1/0287 számú projekt.

Adatokkal a szőlőbetegségek ellen

Pontos mikroklímatikus adatokra épülő szőlészeti diagnosztikai rendszer segít a megfelelő permetezési időszak megtalálásában. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésével zajló „Adaptív szőlészeti növényvédelmi előrejelző rendszer” című HUSK/1101/1.2.1/0287-es számú projekt néhány éven belül akár teljesen új korszakot nyit a növényvédelemben.

Precíziós borászat

Az adott évi időjárás nagyban befolyásolja a szőlő, és így a borok minőségét. Nem tud mit tenni a gazda, ha túl sokat esik az eső, és elszaporodnak a gombák, vagy permetezés után néhány órával a szél fújja le a védekezésre szánt vegyszert. Eddig az ilyen helyzetek kiküszöböléséhez csak a szerencséjét és a megérzéseit hívhatta segítségül a szőlész. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az „Adaptív szőlészeti növényvédelmi előrejelző rendszer” című HUSK/1101/1.2.1/0287 számú projektje ezen változat.

Egyéni vállalkozó is nyerhet több mint 40 milliós EU-s támogatást

Tévhit, hogy csak olyanoknak érdemes nagyobb összegű EU-s támogatásra pályázni, akik legalább kft.-t üzemeltetnek. Varga Zsolt egyéni vállalkozóként fuvarszervezéssel, valamint szőlőtermeléssel, borászattal foglalkozik. Már négy éve tervezi, hogy fejleszti vállalkozását és bővíti telephelyét, annak érdekében, hogy a szállítóeszközöket biztonságos, zárt helyen tudják tárolni. A fejlesztés idén valósult meg, a teljes költség 40 százalékát, 43,55 millió forintot az Európai Unió finanszírozta a Széchenyi2020 program keretében.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO