Magyar CRM-rendszerrel jár élen az Opel

Másodszor is meghosszabbította az együttműködését az Opel a CRANE-nel, aki négy éve menedzseli az autómárka számára fejlesztett CRM-rendszert, valamint több európai országban az arra épülő kommunikációs (adatbázis-elemzés, call center, eladásösztönzés és e-mail marketing) feladatokat is ellátja. A CRANE a szerződést a General Motors európai központjával kötötte.

Hatékonyabb e-mail lead generálás az Opelnél

Az Opel e-mail alapú lead generálásának hatékonyabbá tételére kapott megbízást a CRANE a márka szlovén piacán. Az ügynökség feladata a kreatív, azon belül is elsősorban a vizuális megjelenítés áthangolása az eredményesség növelése érdekében.

A megbízás nem előzmények nélküli, ugyanis a CRANE 14 országban nyújt az autómárka számára CRM szolgáltatást és tanácsadást, ezen belül az e-mail kampányok tervezését és kivitelezését is menedzseli. A mostani feladat egy modellbevezető hírlevél optimális kialakítása volt, amit Szlovéniában teszteltek a cég szakértői.

Vállalatirányítását fejlesztette a Pekárik Kft.

A „Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” elnevezésű pályázati kiíráson a Pekárik Kft. közel 2,5 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A vállalkozás az 5 millió forint összköltségű informatikai fejlesztés során CRM és kontrolling modult vezetett be.

A Pekárik Kft. szerszámgép kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás, amely a lemezmegmunkálás és fémszerkezet gyártás teljes területét felölelő technológiák megmunkáló gépeinek igen széles választékát kínálja.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO