A szülők több mint fele nem találja el, milyen játékra vágyik gyermeke

Budapest, 2014. december 10. – Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex kutatása szerint a szülők 58 százaléka nem azt veszi meg a gyerekének, amivel a legszívesebben játszik. Az idén november elején a Gyerekvilág Kiállításon végzett felmérés is megerősítette azt a korábbi, 2012-es vizsgálati eredményt, miszerint továbbra is az építőjátékok a legnépszerűbbek, mivel a szülők is leggyakrabban vásárolják és a gyerekek is a legszívesebben játszanak vele. A babás állatos szerepjátékokkal viszont többet játszanának a gyerekek, mint amennyire a szülők preferálják a vásárláskor.

A gyereknap nem csúcsszezon a játékiparban

Budapest, 2014. május 28. - A gyereknapra általában könyveket, édességet vagy játékot szoktak kapni a gyerekek. A játékboltok értékesítés növekedése ilyenkor azonban korántsem olyan jelentős, mint húsvétkor, mely az éves forgalomnak akár 16-20 százalékát is jelentheti. Inkább a húsvét a ’kis karácsony’, nem a gyereknap. A játék kereskedelem sokkal szezonálisabb, mint a legtöbb ágazat.

Feleannyi videojáték fogy, mint hagyományos

Hazánkban 30-40 milliárdra becsülik a hagyományos játékok forgalmát, ennek kevesebb, mint fele, - szintén iparági becslések szerint - 13 milliárd forint körüli a videojátékok piaca. A hagyományos játékok terén 2014-ben a következő nemzetközi trendek körvonalazhatók: a felnőttek munkáját utánzó szerepjátékok népszerűsége töretlen, továbbra is erős a retrománia, valamint a kicsi, gyűjthető játékok jelenléte és tovább erősödnek az Internettel kombinált, illetve a különböző kütyükön játszható, így az okos telefonokra és a tabletekre letölthető játékok.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO