Trombózis Világnap: Ne haljon bele egy vérrögbe!

Évente 16-20 ezren kapnak mélyvénás trombózist: ha a többségében a lábban – gyakran tünetek nélkül – kialakuló vérrög leszakad és eljut a tüdőbe, az általa okozott érelzáródás fulladást okozhat. Minden évben legalább 3 ezren meghalnak a betegségben, pedig a tüdőembólia a leggyakoribb elkerülhető halálok – figyelmeztettek vezető hematológus professzorok a Trombózis Világnap apropóján.

 

Vérfrissítésre szorul a vérzékeny betegek ellátórendszere

Komplex ellátást nyújtani képes hemofília központokra is szükség van ahhoz, hogy a vérzékeny betegek hemofíliától független betegségeinek ellátása gördülékenyen megoldható legyen – hangzott el a vérzékenységről rendezett budapesti szakmai tanácskozáson. Konszenzus van abban, hogy mivel a vérzékenység élethosszig tartó, az élet minden területére kiható gyógyíthatatlan állapot, a hematológiai-transzfúziológiai ellátáson túl is fejleszteni kell.

Hemofília Világnap: hogyan kerülhetik el a vérzékeny betegek a rokkantságot?

Vérzékeny betegek százai szenvednek belső vérzések soha el nem múló szövődményeitől, közülük sokan – a hematológuson kívül – nem jutnak el olyan szakorvoshoz, akinek tapasztalata lenne hemofíliás betegek kezelésében – hívja fel a figyelmet a Magyar Hemofília Egyesület.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO