Új, környezetbarát műgyanták fejlesztése Gyálon – sikerrel zárult a fejlesztési projekt

A gyáli Polinvent Kft az EUREKA nemzetközi program keretében futó COMPONAT (E! 8353) projekt vezetőjeként lehetőséget kapott olyan új műgyanták kifejlesztésére, amelyek a számottevő mértékben megújuló alapanyagokra épülnek, emellett műszaki tulajdonságaikban is felérnek a ma kapható hasonló termékekkel. A kutató-fejlesztő konzorcium másik két tagja egy világszerte elismert német kutatóintézet (IVW, Kaiserslautern) és egy, a bontásmentes csatornajavításban nemzetközi szinten jó nevet szerzett vállalat (Fluvius, Düsseldorf).

A környezettudatos választást most egy évnyi mosószerrel jutalmazza a Miele

A környezetünkkel szembeni felelősségvállalásnak már több, mint 110 éves hagyománya van a Mielénél. Mindez az anyagválasztás¬nál kezdődik, a hatékony termeléssel folytatódik, és – a készülékek hosszú élettartama után – a környezetbarát újrahasznosítással végződik. Ehhez a szellemiséghez hűen idén ősztől a Miele minden mosógépe A+++ energiahatékonysági osztályra vált, ezzel is támogatva a környezettudatos textilápolást.

Új környezetbarát műgyanták fejlesztése Gyálon

A gyáli Polinvent Kft. indirekt polikarbamid műgyantái (3P gyanták) több mint 20 éve sikerrel szerepelnek a nyugat-európai és észak-amerikai piacokon, főleg bontásmentes csatornajavítási alkalmazásokban. A 3P gyanták a rövid csatornabélelések (ShortLiner ill. Kurzliner) piaci szegmensében sok éve európai piacvezetők. A vállalat most, az EUREKA nemzetközi program keretében futó COMPONAT (E!

Miért hasznos találmány a konyhamalac?

Hosszasan lehetne sorolni, hogy miért is szerezzünk be mielőbb egy konyhamalacot, azonban a legfontosabb érv mind között a KÉNYELEM. Itt álljunk is meg egy kicsit… Miért is a kényelem? MERT senki nem szereti naponta kétszer le-, vagy kivinni a szemetet, senki nem szereti szagolni a szemetesből áradó kellemetlen szagokat és nem a legjobb megoldás a WC kagylót sem eltömíteni az ételmaradékokkal, majd várni a szerelőt…

A környezetvédelmi beruházásokat végző flották támogatására ágazatközi együttműködést szorgalmaz a Goodyear

A közúti fuvarozás jövőjét az EU szabályozások határozzák meg

A környezetvédelmi beruházásokat végző flották támogatására ágazatközi együttműködést szorgalmaz a Goodyear

A Goodyear kutatás legfontosabb eredményei:

• A flották fenntarthatóságát leginkább befolyásoló tényezők: üzemanyag-költségek (40%), járművezetők felvétele és megtartása (25%), valamint a különböző szabályozások (11%)
• A flották 76%-a fektet be járművezetőik üzemanyag-takarékos vezetését segítő képzésbe
• 68%-uk szeretné, ha lennének anyagi források a közutak karbantartására

Az Óceán Műanyag Projekt

A folyókba, s ezeken keresztül a tengerekbe, óceánokba kerülő műanyag szemét évente 1 millió madarat, bálnát, teknőst, delfint és más állatot öl meg. Ráadásul a szemét egy része „mikroműanyagként” a tányérunkon landol. A környezetvédelmi, állatvédelmi és egészségügyi kihatású problémára született egy megoldási séma, ami ha követőkre talál, akkor komoly eredményekkel kecsegtet.

Cetelem Zöldsuli: Természetesen, idén is!

Összesen hatmillió forintot nyerhetnek udvaraik megújítására az általános iskolák

Budapest, 2014. április 16. - Idén negyedik alkalommal hirdeti meg Zöldsuli programját a Magyar Cetelem Bank, amely az elmúlt években 32 általános iskolának nyújtott lehetőséget udvaraik, zöld területeik fejlesztésére, szépítésére. A pályázat nyertesei idén összesen hatmillió forint támogatásban részesülnek.

Környezetvédelemmel szereznek pénzt a nonprofitok

Decemberben összesen több mint félmillió forinttal gazdagodtak a TerraCycle hulladékgyűjtő programjának kedvezményezett nonprofit szervezetei.

2013 decemberében több mint félmillió forintot fizetett ki a TerraCycle annak a 42 iskolának, állatvédő alapítványnak valamint nonprofit szervezetnek, amelyek a cég csomagolásgyűjtő programjának kedvezményezettjei voltak.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO