„Jól ismert”, de magára hagyott borsodi falut támogatott a Boldogság Manó

A halmozottan hátrányos helyzetű Csenyéte falu lakóit ajándékozta meg 2020. végén a Boldogság Manó nevű jótékonysági akcióval a Virágozz és Prosperálj Alapítvány.

Az alapítvány önkéntesei több, mint 3.000 játékot gyűjtöttek abból a célból, hogy olyan gyerekeknek juttassák el, akiknek nem csak a karácsonyi ajándék álom, hanem még a mindennapi eledelük sem biztosított.
Az összegyűjtött játékokból és tartós élelmiszerből jutott ennek a kicsiny borsodi falunak is. Így sikerült mosolyt varázsolni a csenyétei gyerekek arcára.

Online Oktatás Pedagógus Konferencia 2020.

Budapest 2020. augusztus 29.
Tanárok készültek fel egy esetleges újabb online oktatásra az Online Oktatás Pedagógus Konferencián 2020. augusztus 25-én. A téma különösen aktuális, hiszen a bár szeptemberben hagyományos módon kezdődik a tanév az iskolákban, jelenleg nem tudjuk biztosan, hogy későbbi hónapokban nem kerül-e sor mégis „home office” jellegű oktatásra.

Az előadások egy része az online oktatáshoz nyújtott technikai segítséget tanárok és tanítók számára, mert egy felmérés is megerősítette, hogy a tavaszi online oktatás során jellemzően ilyen problémáik adódtak:

Elindult a Mutass jó példát kampány

Elindult a 2020-as Mutass Jó Példát Kampány, melynek keretében azt az ismert elvet népszerűsítik, hogy a ha az ember valamiben jó példát mutat másoknak, akkor többen is hajlandók lesznek követni a pozitív példamutatást.

Pedagógusok az online oktatásról

Egy érdekes felmérést tettek közzé a Gyermeknevelés Portálon arról, mi a véleményük pedagógusoknak a tavaszi online oktatásról. Elsősorban általános és középiskolai tanárokat kérdeztek az online oktatás pozitív és negatív oldalairól.
A felmérés szerint a legtöbb nehézséget a jól használható digitális anyagok hiánya okozta, de sok tanár panaszkodott a számítógépek hiányára és az akadozó internetre is.

Elindult a 2020. évi Mutass jó példát kampány

Amint arról a Boldogság Magazin beszámolt, elindult a 2020-as Mutass Jó Példát Kampány, aminek célja az egyének és közösségek pozitív értékeinek, mintáinak, példáinak széles körű ismertté tétele. Azt az ismert elvet népszerűsítik, hogy a ha az ember valamiben jó példát mutat másoknak, akkor többen is hajlandók lesznek követni a pozitív példamutatást.

Újabb 12 erdélyi iskola az Etikus Iskola Programban

Újabb 12 erdélyi iskola vett részt Marosvásárhely mellett az Etikus Iskola Program első előadás napján 2020. február 22-én.

Mivel az iskolai agresszió és a diákok motivációjának hiánya Erdélyben is sok problémát okoz szülőknek és pedagógusoknak, ezért több iskola fogott össze és hívta meg a Virágozz és Prosperálj Alapítványt. Az alapítvány az Iskolai Agressziókezelési Pedagógus konferenciáról jól ismert Iskolai Agressziókezelési Előadást vitte így a határon túlra, a tavalyi után immár a második alkalommal.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO