Évekkel ezelőtt kezdődtek a bajok a Merényi pszichiátriáján

Az alapvető jogok biztosa néhány hete tette közzé lesújtó jelentését a Merényi Gusztáv Kórház zárt pszichiátriai osztályán talált döbbenetes állapotokról. Ám kiderült, már korábban is került napvilágra vérlázító ügy ugyanebből a kórházból: egy idős asszony vesztette életét, lánya szerint az ottani bánásmód miatt. Akkor nem lett az ügynek komolyabb következménye.

Közeledik a Lelki Egészség Világnapja – Gyakran sérülnek a betegjogok a pszichiátriákon

Hamarosan újra itt van október 10-e, a Lelki egészség világnapja, amely jó alkalmat jelent arra, hogy felhívjuk a figyelmet az emberek, a társadalom szellemi jóllétének fontosságára. A világnap azonban másra is felhívja a figyelmet: napjaink pszichiátriai osztályain, ahová a mentális nehézséggel küzdők kerülnek, még mindig sok visszaélés fordul elő a kezeltekkel szemben. Egy civil szervezet az ilyen emberek számára működtet ingyenes jogsegélyszolgálatot.

94 éves lenne Thomas Szasz, a magyar származású pszichiáterprofesszor

Április 15-én ünnepelné 94. születésnapját a 2012-ben elhunyt magyar származású Dr. Thomas Szasz, a pszichiátria nyugalmazott professzora, egyben a pszichiátria egyik legkeményebb kritikusa.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO