Gazdasági hírek

Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések a Polinvent Kft gyáli telephelyén

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretein belül a Pénzügyminisztérium 2020. májusában pályázatot hirdetett „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” címen. Ennek segítségével az elsősorban saját fejlesztésű műgyantáiról ismert gyáli Polinvent Kft. 21,79 millió forint összegű, részben visszatérítendő pályázati támogatást nyert el, ami a tervezett beruházás 50%-át fedezte. A beruházás keretében a Polinvent Kft.

3-5 ezer forintot költenek a magyar szülők húsvéti ajándékra

A magyar szülők jellemzően 3-5.000 forintot költenek idén gyermekenként húsvéti ajándékra a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján. A rendhagyó körülmények miatt a legtöbb esetben online vásárol a nyuszi, a kosárérték idén átlagosan 10.000 forint körül alakul a játékkereskedő értékesítési adatai alapján.

Turisztikai fejlesztés Zsámbékon

Lezárult a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület „A Zsámbéki-medence Turisztikai fejlesztése” című pályázatának megvalósítása. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult 27,30 millió forintos fejlesztés célja a Zsámbéki-medence idegenforgalmának fellendítése volt.

A VEKOP-1.3.2-15-2016-00002 azonosítójú projekt fő célja a Zsámbéki-medence idegenforgalmának fellendítése volt.

Újabb technológiai-fejlesztési beruházás a JAVIPA Kft-nél

A JAVIPA Nyomdaipari Kft. a Széchenyi 2020 program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázata keretében 58,05 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el.

A 82,9 millió forint összköltségű projekt során a békéscsabai cég eszközparkját bővítette.

Farsang: 6-8000 Ft jelmezre, kiegészítőkre

A legtöbb óvodában és iskolában a járványügyi helyzet ellenére is megtartják a farsangot a megfelelő óvintézkedések betartása mellett a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint. A magyar családok átlagosan 6-8.000 Ft-ért vásárolnak maskarát, amelyhez 1-2.000 Ft értékben választanak kiegészítőt a játékkereskedő értékesítési adatai alapján.

Megközelítette a 14 milliárd Ft éves forgalmat a REGIO JÁTÉK

A 30 éves születésnapját ünneplő REGIO Játékkereskedelmi Kft. 2020-ban 13,8 milliárd Ft-os forgalmat realizált, a 4,5%-os növekedés az új áruházak nyitásának köszönhető. A piacvezető játékbolt nettó árbevételének felét, 7 milliárd Ft-ot a karácsonyi időszaknak köszönheti, ekkor 1,39 millió terméket értékesítettek.

Befejeződött az August-Well Kft. épületének energetikai korszerűsítése

2020. december 31.
AUGUST-WELL KFT.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
BEFEJEZŐDÖTT AZ AUGUST-WELL KFT. ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
VEKOP-5.1.1-5-1-2-16-2019-00140

Az August-Well Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában 10,86 millió forint vissza nem térítendő támogatást, valamint 10,86 millió forint visszatérítendő hitelt nyert el a „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” c. pályázaton.

Narratív pénzügyi tervezéssel modellezhető a jövő

Budapest, 2020. december 10. - Eseményalapú pénzügyi tervezést megvalósító, narratív tervezési módszertant dolgozott ki a svájci-magyar központú KnowledgeSeed tanácsadócég. A narratív tervezéssel a vállalatok a bevett, nyers tervszámok helyett az azokat befolyásoló eseményeket tervezik meg úgy, hogy azok integrálhatóak legyenek a tervezési modellekbe. A narratív modellt alkalmazó cégek egyszerű szcenáriók helyett végtelen számú, dinamikusan változó jövőképet elemeznek valós időben, vizuális felületen.

GMO mentes takarmány szójabab termesztési technológiáját fejlesztették

A Széchenyi 2020 program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázata keretében 209,22 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a GALLDORF Takarmánygyártó és Kereskedelmi Zrt. által vezetett konzorcium. A 341,37 millió forint összköltségű projekt során a GMO mentes, minőségi takarmány szójabab termesztési technológiáját és feldolgozási lehetőségeit vizsgálták a sertéstakarmányozásban.

A Humán-Társ Ügyvezetője az Év Fiatal Vezetője 2019, KKV kategória díjazottja

2020.09.03-án Budapesten megrendezett HR Festen került sor az Év Fiatal Vezetője díj eredményhirdetésére, ahol a Humán-Társ Személyzeti Kft. Ügyvezetője, Gergina Szabolcs Gyula elnyerte a KKV kategória Különdíját.

Iskolakezdés: indul az utolsó roham

Egy általánosiskolás-korú gyermek beiskolázása minimum 15-20 ezer forintba kerül, az utolsó igazi roham a tanszerekért augusztus utolsó hetében érkezik. Ha a gyermeknek új iskolatáska kell, a költségek akár a duplájára is nőhetnek. A REGIO JÁTÉK felmérése szerint a szülők a hagyományos oktatást preferálják.

Lezárult a KFI_16-1-2017-0324 K+I pályázatunk az Inter-Metal Recycling Kft.-nél

Cégünk 2017-ben sikeres pályázatot nyert a KFI_16 Program keretében „Az első nehézközeges száraz szeparáló technológia és prototípus létrehozása vegyes alumínium hulladék feldolgozására, és a válogatott anyagok értékesítésére” tárgyú kutatási projekttervével. A projekt 2018.01-01-jével indult és két és fél éves munkát jelentett szoros együttműködésben a Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézetének munkatársaival. A pályázat célja az volt, hogy kutassuk a nehézközeges száraz szeparáció lehetőségét az alumínium hulladék feldolgozás területén.

Így töltik a nyarat a magyar kisgyermekes családok

Átlagosan 2-6000 forintot költenek a magyar szülők strandjátékra az idei nyáron, legtöbben a vízipisztolyokat, a kerti medencéket és a homokozó készleteket keresik – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. Főként anyagi és a vírus miatti megfontolásból idén tízből csak két gyermek megy táborba.

Meggyorsíthatja a betegségek diagnosztizálását az új magyar fejlesztés

A környezetkímélő hematológiai eszközökkel hamarabb kezdődhetnek meg a kezelések

Budapest, 2020. május 20. – A NORMA Instruments Zrt. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” pályázati felhívásán 456,14 millió forint állami támogatást nyert. Az összeget a vállalat a mintavétel helyén közvetlenül alkalmazható, kisméretű és környezetkímélő, az egyes betegségek diagnosztizálását támogató orvosi műszer fejlesztésére és piaci bevezetésére fordítja, aminek összköltsége 783,24 millió forint.

Rotary adomány koronavírus okozta járvány leküzdéséhez

A Rotary Magyarország 53 klubjának az összefogásával 6 MFt értékű, a koronavírus okozta járvány leküzdéséhez nélkülözhetetlen eszközöket adományozott a budapesti Uzsoki Utcai Kórház részére. A világ csaknem minden országában tevékenykedő humanitárius szervezet elsődleges célja az elesettek, a rászorulók megsegítése, emellett elkötelezett a Polio (járványos gyermekbénulás) felszámolásában a Melinda és Bill Gates alapítvánnyal karöltve. A COVID-19 világjárvány megjelenésével a Rotary Magyarország gyors segítsége nagyban hozzájárul a megfertőződött hazai betegek sikeres gyógykezeléséhez.

Lebomló hulladékzsákba RFID chip beültetőt fejlesztettek

A Széchenyi 2020 program „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című konstrukciója keretében 56,96 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az RF-IT Hungary Kft. A 100%-ban magyar emberek találmánya és fejlesztők munkájának eredménye olyan hulladékipari RFID technológiai újítás, amellyel visszaszorítható az illegális hulladékürítések száma.

Sikeres projektzárás Virág Zsófia egyéni vállalkozónál

2020 | 03 | 20.
VIRÁG ZSÓFIA EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

SAJTÓKÖZLEMÉNY
SIKERES PROJEKTZÁRÁS VIRÁG ZSÓFIA EGYÉNI VÁLLALKOZÓNÁL

Virág Zsófia egyéni vállalkozó a „Fiatalok vállalkozóvá válása – Vállalkozás indítási költségeinek támogatása” című felhívás keretében, GINOP-5.2.3-16-2018-01027 azonosítószámon, 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 programban.

Virág Zsófia egyéni vállalkozó 2019. január 1-jén azzal a céllal kezdte meg projektjét, hogy vállalkozását elindítsa, melynek keretében kozmetika, kézápolás és műkörömépítés szolgáltatásokat nyújtson.

Átlépte a 13 milliárdos forgalmat a REGIO JÁTÉK

A magyar játékpiac forgalma 2019-ben az előző évi 45-50 milliárdról 50-53 milliárd forintra nőtt a közel 25%-os részesedésével piacvezető, és tavaly 13,17 milliárd forint éves forgalmat realizáló REGIO Játékkereskedelmi Kft. becslése szerint.

Új, moduláris felépítésű innovatív védelmi rendszert fejlesztenek

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásán 168,4 millió forint állami támogatást nyert el a CRITERION Biztonságtechnikai Zrt.

A vállalkozás a 408,44 millió forint összköltségű projektje során széfek és bankjegykiadó automaták elleni támadásokat jelző és megakadályozó, valamint az elkövető beazonosíthatóságát elősegítő, moduláris felépítésű innovatív védelmi rendszert fejleszt.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO