Non-profit hírek, közlemények

Megvalósult a Mérföldkő Egyesület Kovácsszénáján működő rehabilitációs otthonának korszerűsítése

2018. január 1. és 2020. szeptember 28. között megvalósult a Mérföldkő Egyesület EFOP-2.2.3-17-2017-00007-es azonosító számú, „A Mérföldkő Egyesület rehabilitációs otthonának korszerűsítése” című projektje 44,46 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt keretén belül a Mérföldkő Egyesület Kovácsszénáján működtetett, országos ellátási területtel rendelkező, 22 férőhelyes szenvedélybetegek rehabilitációjával és reintegrációjával foglalkozó rehabilitációs otthonának korszerűsítésére került sor.

„Jól ismert”, de magára hagyott borsodi falut támogatott a Boldogság Manó

A halmozottan hátrányos helyzetű Csenyéte falu lakóit ajándékozta meg 2020. végén a Boldogság Manó nevű jótékonysági akcióval a Virágozz és Prosperálj Alapítvány.

Az alapítvány önkéntesei több, mint 3.000 játékot gyűjtöttek abból a célból, hogy olyan gyerekeknek juttassák el, akiknek nem csak a karácsonyi ajándék álom, hanem még a mindennapi eledelük sem biztosított.
Az összegyűjtött játékokból és tartós élelmiszerből jutott ennek a kicsiny borsodi falunak is. Így sikerült mosolyt varázsolni a csenyétei gyerekek arcára.

Sajtóközlemény

Megújult az ibrányi Eperkert bölcsőde

A Baptista Szeretetszolgálat Gyermek és Ifjúsági Oktatási és Fejlesztő Központ 24,62 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a fenntartásában lévő ibrányi Eperkert bölcsőde fejlesztésére. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló projektben az eddig használaton kívüli nyitott belső udvart zárt közösségi térré alakították.

Európai uniós projekt keretében munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaptak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók Nógrád megyében

A GINOP 5.1.5-16-2017-00013 számú, „Együtt a munkavállalásért – Nógrád megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphattak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Nógrád Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósult meg. A közel 295 millió forintos forrásból megvalósult fejlesztés keretében a Kontakt Alapítvány, a J. L. Seagull Alapítvány, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület és a LEED Nonprofit Kft.

Megvalósult az INDIT Közalapítvány Pécsváradon működő rehabilitációs otthonának korszerűsítése és fejlesztése

2018. március 1. és 2020. február 29. között megvalósult a pécsi INDIT Közalapítvány EFOP-2.2.3-17-2017-00008-as azonosító számú, „Az INDIT Közalapítvány Pécsváradon működő rehabilitációs otthonának korszerűsítése és fejlesztése” című projektje 64,48 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Elindult a Mutass jó példát kampány

Elindult a 2020-as Mutass Jó Példát Kampány, melynek keretében azt az ismert elvet népszerűsítik, hogy a ha az ember valamiben jó példát mutat másoknak, akkor többen is hajlandók lesznek követni a pozitív példamutatást.

Elindult a 2020. évi Mutass jó példát kampány

Amint arról a Boldogság Magazin beszámolt, elindult a 2020-as Mutass Jó Példát Kampány, aminek célja az egyének és közösségek pozitív értékeinek, mintáinak, példáinak széles körű ismertté tétele. Azt az ismert elvet népszerűsítik, hogy a ha az ember valamiben jó példát mutat másoknak, akkor többen is hajlandók lesznek követni a pozitív példamutatást.

Munkaerőpiaci szolgáltatások révén kapnak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók Pest megyében

2019.01.31.
Kontakt Alapítvány, Civil Érték Egyesület, Ösvény, Esélynövelő Alapítvány, Munkaerőpiacon Maradás Egyesület

EURÓPAI UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÁSOK RÉVÉN KAPNAK SEGÍTSÉGET A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MUNKAVÁLLALÓK PEST MEGYÉBEN

Munkaerőpiaci szolgáltatások révén kapnak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók Nógrád megyében

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Európai Uniós projekt keretében munkaerőpiaci szolgáltatások révén kapnak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók Nógrád megyében

A GINOP 5.1.5-16-2017-00013 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért – Nógrád megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Nógrád Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

Esély a nőknek! Komplex szakmai programok megvalósítása Kunszentmiklós térségében

SAJTÓKÖZLEMÉNY
„ESÉLY A NŐKNEK! KOMPLEX SZAKMAI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA KUNSZENTMIKLÓS TÉRSÉGÉBEN”

Kunszentmiklóson és térségében induló projekt fő célja, a nőket a család- és a munka összeegyeztetésében segítő program megvalósítása és Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) létrehozására. A projekt megvalósítására a Felső- Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete vezette konzorcium 200 millió forint európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program EFOP-1.2.9-17 felhívása keretében.

Segítő kezek a nehéz helyzetekben

Indul a MACI – Magyar Civilszervezetek videókampánya

Keressük az élelmiszermentés legkreatívabb újítóit!

Itt az idő, cselekedni kell, hogy visszaszorítsuk a világon elhatalmasodó élelmiszerpazarlást. A nemzetközi REFRESH projekt - amelynek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület is résztvevője - versenyt hirdetett az élelmiszerpazarlás csökkentésének témájában, a pályázatokat november 30-ig várják. Magyarországon 1,8 millió tonna, világszerte pedig 1,3 milliárd tonna fogyasztható élelmiszer vész kárba.

Lezárult a Lakhatási Beruházások Támogatása pályázat Kázsmárkon

 

Tegyünk együtt jót a gyermekekért!

A december a karácsonyi előkészületek, szeretteink megajándékozása mellett sokunk számára a rászorulók megsegítéséről is szól. Ebben az időszakban jobban odafigyelünk azokra, akiknek nem adatott meg mindaz, amire valójában szükségük lenne. Sokszor érezzük azt is, jó lenne látni, hogy az általunk felajánlott ajándékok valójában kihez jutnak el, és mekkora örömet tudtunk szerezni azoknak, akiknek szántuk.

Egészségnap, úszás, ökotábor és informatika Márokpapiban

Úszásoktatást, ökotábort, egészségnapot és pedagógus továbbképzést is sikerült szervezni az Európai Unió támogatásával Gemzsén és Márokpapiban a Széchenyi 2020 program keretein belül. A TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0341 kódjelű pályázaton az iskola a fenti célok megvalósítására összesen 16,38 millió forintot nyert, a támogatás mértéke 100 százalékos volt. A programokat 2015. június 1. és 2015. október 31. között valósították meg.

Készség- és közösségfejlesztés Abaújkéren

Számos készség- és közösségfejlesztő programot valósított meg pályázati forrásból, az Európai Unió támogatásával a Wesley János Iskola és Kollégium. A pályázatban résztvevő tagintézményekben különösen sok halmozottan hátrányos helyzetű tanuló jár, akik számára az így elérhető programok gyakran az egyetlen esélyt jelentik bizonyos ismeretek, élmények megszerzésére. A programok a Széchenyi 2020 keretében valósultak meg. A megítélt támogatás 19,99 millió forint volt, ami a teljes költséget fedezte. A projektben az iskola 8 különböző programot valósíthatott meg.

Végzettséghez munkatapasztalat

Komoly beosztásba kerültek hárman, négy fiatal marad hat közül a pályakezdőket foglalkoztató program zárása után a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeténél.

Ajándékozás a Fehérbot Nemzetközi Napján

Ajándékozás a Fehérbot Nemzetközi Napján

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO