politikai hírek, információk

A FAKRO veszített a VELUX Cégcsoport elleni rágalomhadjáratban

Az Európai Bizottság elutasította a VELUX Cégcsoport ellen lengyel konkurenciája, az úgyszintén tetőtéri ablakokat gyártó FAKRO által 6 éve benyújtott panaszt. A vetélytárs 2012 óta folytatott rágalomhadjáratot a VELUX Cégcsoport ellen szinte egész Európában. Dánia valószínűleg valaha volt legnagyobb ipari kémkedése is a FAKRO-hoz köthető: akkor beismerték, hogy a VELUX Cégcsoport ügyfeleiről, termékeiről, innovációiról és stratégiájáról szóló bizalmas dokumentumok és titkos belső felvételek megvásárlására tettek kísérletet.

A társasházban élők megúszhatják a kazáncserét

Egy hónap sincs hátra az EU-s kazáncsere rendelet életbe lépéséig, egyes kazántípusokat pedig már most szinte lehetetlen beszerezni. Jó hír viszont több százezer családnak, hogy a kormány szabálymódosításának köszönhetően a több lakásos társasházban élőknek július 1-jét követően sem kell kötelezően kondenzációs kazánra cserélniük meghibásodott kéményes készülékeiket. A turbós kazánnal rendelkezőknek viszont nincs kiút, miközben a 24 kW-os turbós kazánok már hiánycikknek számítanak. Az Ariston gázkészülékek legnagyobb hazai forgalmazója, a Szerelvénybolt Kft.

2050-re a munkaerőhiány kezelhetetlen probléma lehet

A munkaképes lakosság fogyása az évszázad közepére kritikus munkaerőhiányhoz vezethet Európában: 2050-re kontinensünk lesz a legöregebb régió, a GDP 15 százalékát fogja kitenni a nyugdíj. A Randstad tanulmánya, a Flexibility@Work 2015 elemzés szerint a rugalmas foglalkoztatási formák jelenthetik az egyik megoldást, ráadásul a feketegazdaság visszaszorítását is segíthetik.

Az ombudsmani vizsgálat után sem szűntek meg a visszaélések a Merényi pszichiátriáján

Hiába végzett az alapvető jogok biztosa februárban rajtaütésszerű vizsgálatot a Merényi Gusztáv kórház pszichiátriai osztályán – amely borzasztó higiénés és emberi jogi állapotokat tárt fel –, úgy tűnik, a visszaélések a vizsgálat után is folytatódtak. Egy budapesti nőt júniusban vittek be és tartottak benn akarata ellenére a Merényi pszichiátriai osztályán, ahol – tapasztalata szerint – még mindig lesújtó állapotok vannak.

Évekkel ezelőtt kezdődtek a bajok a Merényi pszichiátriáján

Az alapvető jogok biztosa néhány hete tette közzé lesújtó jelentését a Merényi Gusztáv Kórház zárt pszichiátriai osztályán talált döbbenetes állapotokról. Ám kiderült, már korábban is került napvilágra vérlázító ügy ugyanebből a kórházból: egy idős asszony vesztette életét, lánya szerint az ottani bánásmód miatt. Akkor nem lett az ügynek komolyabb következménye.

A megalázó bánásmód nem pénzkérdés

A Merényi pszichiátriáján talált visszásságok nem egyediek

A napokban látott napvilágot az Alapvető Jogok Biztosának jelentése, amely a Merényi Gusztáv Kórház zárt pszichiátriai osztályán végzett vizsgálat eredményéről számol be. A vizsgálat a megalázó, embertelen bánásmóddal kapcsolatos döbbenetes visszaéléseket tárt fel. Bár a szakma ezeket igyekszik az erőforrások hiányának következményeként beállítani, a megalázó bánásmód nem pénz kérdése – ráadásul, úgy tűnik, a feltárt visszaélések sajnos nem egyediek.

Mandela 97 éves lenne – vajon tudta-e, kik a valódi rasszisták?

A dél-afrikai királyi sarj tanulmányai végeztével nem tér vissza uralkodói családjához, ehelyett aktívan politizálni kezd: Nelson Mandela apartheidellenes vezető politikus, akit tevékenységéért hazaárulás címén életfogytiglani szabadságvesztésre ítélnek, 27 évnyi börtönbüntetés után szabadul 1990-ben. Négy évvel később ő lesz a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnöke. A világszerte megbecsült politikus, akinek a neve eggyé vált a faji megkülönböztetés ellen folytatott harccal, 97 éve született.

Áfacsalók - KONYEC, ha a kormány és Orbán is úgy akarja!

Vége lehet az áfa csalásoknak hazánkban és valamennyi, hasonló problémával küzdő országban. Talán nem meglepő, de egy magyar fejlesztőcsapat dolgozta ki és indította el a szabadalmi eljárást egy szenzációs rendszerről, bocsánat, alkalmazásról.

Az eddigi tesztek, szakértői vélemények alapján kijelenthető, hogy azonnali és teljes megoldást jelentene az áfa csalások mai napig megoldatlan problémáira. Természetesen ehhez politikai akarat és szándék is kellene, ami eddig nem igazán serénykedett. Ideje lenne eldönteni, most akkor az áfa csalók mellett, vagy ellenük „szabadság harcolunk”!

A környezetvédelmi beruházásokat végző flották támogatására ágazatközi együttműködést szorgalmaz a Goodyear

A közúti fuvarozás jövőjét az EU szabályozások határozzák meg

A környezetvédelmi beruházásokat végző flották támogatására ágazatközi együttműködést szorgalmaz a Goodyear

A Goodyear kutatás legfontosabb eredményei:

• A flották fenntarthatóságát leginkább befolyásoló tényezők: üzemanyag-költségek (40%), járművezetők felvétele és megtartása (25%), valamint a különböző szabályozások (11%)
• A flották 76%-a fektet be járművezetőik üzemanyag-takarékos vezetését segítő képzésbe
• 68%-uk szeretné, ha lennének anyagi források a közutak karbantartására

Megemlékezés a holokauszt olaszfai áldozatairól

Kiadva: 2014. május 4.
Kiadta: Olaszfa Község Önkormányzata

Olaszfa Község Önkormányzata a Holokauszt 70. évfordulója alkalmából megemlékezést rendez 2014. május 11-én, a községből elhurcolt áldozatok emlékére.
A Közösségi Házban 14 órától Ferkovics József grafikus művész Holokauszt grafikai sorozatából rendezett kiállítás tekinthető meg.
A megemlékezésen (amennyiben egészségi állapota engedi) részt vesz a holokauszt, utolsó Magyarországon élő, egykori olaszfai túlélője is.

Egészségre nevelő program indult az enyingi kistérségben

LAJOSKOMÁROM NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA TÁMOGATÁST NYERT A „RAJTAD MÚLIK! - ÉLETMÓDPROGRAMOK AZ ENYINGI KISTÉRSÉGBEN” CÍMŰ PÁLYÁZAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA

Biztonságpolitikai szakértőként a világ

George Spöttle neve néhányunknak ismerősen csenghet, hiszen sokszor feltűnik a sajtóban biztonsági szakértőként. Ám azt csak kevesen tudják róla, hogy honnan indult karrierje, vagy, hogy hányszor teljesített szolgálatot terepen, veszélyes helyzetekben. Beszélgetésünk során fény derült arra is, hogy nem csak a munkája miatt szeret utazni, hanem magánemberként is igyekszik felfedezni földünk legkülönbözőbb helyeit. Világnézetét mostantól blogján is megosztja az érdeklődőkkel.

Mióta dolgozik biztonságpolitikai szakértőként?

Holdfénytúrát és minizuhanyt kértek a gyenesdiási gyermekképviselők

A nyugat-balatoni családbarát üdülőfalu gyermekképviselő testületének nyári előterjesztései között szokatlan igények szerepeltek: kalandtúra szervezését és a strandra mini-zuhany kialakítását kérték a polgármestertől. Az igényeket jogosnak találta a település vezetése, elkészült a gyermekbarát zuhanyzó, és augusztus 21-én indul a kalandtúra.

A gyenesdiási polgármester állta a sarat a testületi ülésen

Ingyen desszertet, fekvőrendőrt, mini zuhanyt, ivókutat kértek, sok minden más mellett a gyerekképviselők a gyenesdiási képviselőtestületi ülésen. Az önkormányzat és a polgármester állja a próbát, harmadik alkalommal fogadta a gyerekképviselők ötleteit. Az egyedülálló kezdeményezés komolyságát mutatja, hogy a kezdeményezések túlnyomó többsége már kivitelezés alatt áll.

Biciklis település-bejárást tartott a gyenesdiási polgármester a helyi gyerekképviselőkkel

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere május első hetén kerékpáros település-bejárásra indult a nyugat-balatoni üdülőfalu gyermekképviselő-testületének tagjaival. A bejárás célja, hogy a gyerekek megmutassák a településvezetésnek, hogy az ő szemszögükből mitől lehet a családbarát üdülőfalu még vonzóbb a gyermekek számára. A gyermek-képviselők bevonása az önkormányzati munkába egy olyan ígéretes és példa értékű kezdeményezés, amely hatékonyan szolgálja egy település fejlesztését.

Gyermek képviselőtestület alakult Gyenesdiáson

Gyermek képviselőtestület kezdte meg munkáját április végén Gyenesdiáson, a nyugat-balatoni üdülőfaluban. Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere közös munkára invitálta a helyi iskola tanulóit annak érdekében, hogy a családbarát üdülőfalu még inkább azonosuljon a gyermekek igényeivel. A több díjjal is rendelkező családbarát önkormányzat a gyerekképviselőkkel együttműködve készül új fejlesztések megvalósítására.

Csernobil projekt

A projekt a csernobili reaktor probléma megoldására született. A mérések kísérleti reaktorban történtek. Az egyik fő célja a fejlesztésnek olyan nukleáris sugárzást elnyelő védőruha létrehozása, amivel a reaktorhoz közel lehet jutni. A másik, a reaktor katasztrófa esetén történő nukleáris sugárzás teljes elnyelésére azaz megakadályozná a kijutó sugárzást az az anyag, ami szintén ezeken az alapokon lenne kivitelezve és a reaktor köré lehetne építeni.

Kínos: A Vatikán Európa legnagyobb meleg-szaunája mellett vásárolt luxusingatlanokat

Kellemetlen, hogy a pápaválasztás napján robbant a botrány – valamiért pont ma derült ki, hogy a Vatikán résztulajdonosa az Európa legnagyobb meleg szaunájának, az Europa Multiclubnak is otthont adó római apartmanháznak. A tulajdonrészt jelentő luxuslakásokat potom 23 millió euróért (kb. 7 milliárd Ft) vásárolták még 2008-ban, a beruházásért felelős egyházi képviselő a nemrég lemondott Benedek széles körben gyűlölt jobbkeze, Tarcisio Bertone bíboros volt.

Kiállítás nyílt

A maga nemében egyedülálló vándorkiállítás nyitotta meg kapuit „Pszichiátria – Károkozás és halálesetek” címmel február 8-án, pénteken Budapesten, a Mammut I. Bevásárló- és Szórakoztató Központban.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO