Növekvő online érdeklődés 2008-ban a nyereményjátékok iránt

2008. októberben az év elejéhez képest 70%-al kerestek többen a nyereményjáték szóra a Google keresőben. A jól látható növekedési trend oka a nyereményjáték, mint promóciós eszköz növekvő népszerűsége mellett az, hogy az internet ezen a területen is egyre nagyobb szerephez jut a hagyományos médiumok mellett.

A nyereményjátékokra fogékony közönség a nagyobb kínálaton kívül azért kedveli az interneten is elérhető játékokat, mert sok esetben nem csupán részt venni akarnak azokon, hanem szívesen megosztják tapasztalataikat másokkal illetve maguk is kíváncsiak mások véleményére.

A 2008-ban indult és jelenleg körülbelül 120 aktuális nyereményjátékot bemutató Nyerniakarok.hu közösségi nyereményjáték portál üzemeltetőinek tapasztalatai alapján a látogatók között különösen népszerű a 4 szemponton alapuló nyereményjáték értékelési lehetőség, mellyel különösebb erőfeszítés nélkül kifejezhetik elégedettségüket vagy éppen elégedetlenségüket a játékban résztvevők. Ezenkívül sokan élnek a nyereményjátékhoz való hozzászólás lehetőségével is, esetenként értékes visszajelzést adva a szervezőknek a látogatók elégedettségéről és a játék használata során esetlegesen felmerült nehézségekről, technikai problémákról, melyeket még menetközben sem késő orvosolni.

A legnébbszerűbb nyereménykategória az utazás, a műszaki cikkek és az autók, de ezek közül is a mindenkori divatos, „trendi termékek” vezetnek, mint pl. jelenleg az iPhone, nagyképernyős LCD TV-k illetve a kényeztető wellness hétvégék valamelyik neves szállodában. A nyeremény értéke azonban nem minden, hiszen meghatározó a játék hitelessége és az első benyomás is, mivel érthető módon sokan nem szívesen adják adataikat csak abban az esetben, ha a játék nem kelt bizalmatlanságot és kellőképpen motiválja őket.

A nyereményjátékok az online népszerűség növekedéssel párhuzamosan egyre inkább részévé válnak a kisebb vállalkozások és boltok marketing eszköztárának is, hiszen már kis költséggel is elindíthatóak és mivel mozgósítja és aktív részvételre ösztönzi az embereket, ezért sok esetben a hagyományos reklámozási formáknál jobb eredmény érhető el velük. Fontos tényező az is, hogy a nyereményjátékot kedvelők nem ritkán nagyobb nyerési esélyt látnak a kisebb díjazású de kevesebb résztvevőt számláló játékokban.

Ezt a folyamatot elősegítendő kíván a Nyerniakarok.hu a nagyobb nyereményjáték szervezők és BTL ügynökségek mellett a közeljövőben a kis- és középvállalkozások felé is nyitni egy online nyereméyjáték működtető platform létrehozásával, amellyel néhány lépésben könnyen, ugyanakkor a felhasználói elvárásoknak maximálisan megfelelő minőségben lehet nyereményjátékokat online elindítani és működtetni.

Forrás: Nyerniakarok.hu közösségi nyereményjáték portál

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék