"Sülysáp Város önkormányzati intézményrendszerének szervezetfejlesztése" című pályázat megvalósulása

 
 
 
 
 
 
 
2014.12.30.
SÜLYSÁP VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY         
"sülysáp város önkormányzati intézményrendszerének szervezetfejlesztése" című, Árop-3.A.2-2013-2013-0052 azonosító számú pályázatÁnak megvalósulása
 
Sülysáp Város Önkormányzata 2013-ban sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretében meghirdetett ÁROP-3.A.2-2013 „Szervezetfejlesztés a Közép-magyarországi régiókban lévő önkormányzatok számára” elnevezésű pályázati felhíváson. Az önkormányzat „Sülysáp Város önkormányzati intézményrendszerének szervezetfejlesztése” című pályázata a konstrukció keretében 21.900.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 
A szervezetfejlesztési projekt végrehajtásának egyik indoka volt, hogy a 2013. évtől hatályos jogszabályok széleskörű változásokat eredményeztek az önkormányzati feladatok ellátásában.
A projekt célja az önkormányzat költségcsökkentése, hatékonyságnövelésének módszertani és gyakorlati támogatása annak érdekében, hogy az új feladatellátási rendben és finanszírozási környezetben is fenntarthatóan és szervezetten működjön.
 
Az önkormányzat feladataival kapcsolatos változások következtében újra kellett gondolni annak szervezeti struktúráját, működési folyamatait, újra kellett tervezni a szervezeti és munkatársi szintű feladat-meghatározásokat. Az önkormányzat finanszírozásával kapcsolatos változások még hangsúlyosabbá tették az önkormányzat vezetőinek a pénzügyileg fenntartható működésre, az erőforrások hatékony felhasználására és a jobb minőségű közszolgáltatások kialakítására vonatkozó törekvéseit. A korábbi, azonos tárgyban megvalósított szervezetfejlesztési projekt eredményein építkezve, ill. azokat továbbfejlesztve újbóli átvilágítás és szervezeti, gazdálkodási racionalizálás vált szükségessé költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedések bevezetésével.
A költségcsökkentés, hatékonyságnövelés opcióinak és stratégiájának, továbbá a feladatellátási és finanszírozási modell kidolgozása mellett humánerőforrás-gazdálkodás, szakmai és támogató folyamatok felülvizsgálatára is sor került. Az ügyfélkapcsolatok színvonalának megőrzése és fejlesztése érdekében átfogó felmérés és elemzés készült a közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségről és a felmerülő igényekről. A 2014. december hónapban megrendezésre került szakmai megbeszélésen a meghívott önkormányzatok képviselői előadást hallgattak meg a projekt megvalósításáról, majd műhelymunka keretében osztották meg egymással tapasztalataikat.
 
A projekt azonosító száma: ÁROP-3.A.2-2013-2013-0052
A támogatás összege: 21.900.00 Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 
A projektről bővebb információt a www.sulysap.hu weboldalon találnak.
isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék