Együnk Egymásért az Élelmiszerbank szervezésében - éttermek és önkéntesek csatlakozását várják

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Együnk Egymásért Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódóan, amelyhez továbbra is várja csatlakozó kívánó éttermek és sütni-főzni szerető önkéntesek jelentkezését. A program célja felhívni a lakosság figyelmét az éhezés elleni küzdelemre, miközben közösségépítésen keresztül lehetőséget biztosít egy jó ügy támogatására. Az egyesület keresi azokat a vendéglátósokat, akik egy kiemelt étellel vagy menüvel csatlakoznának az akcióhoz, illetve azokat az önkénteseket, akik szeretnek sütni-főzni és szívesen szerveznének baráti körükben vagy munkahelyükön egy süteményvásárt, jótékonysági vacsorát az Élelmiszerbank javára. A befolyt pénzbeli adományösszeg az Egyesület hatékony működését fogja segíteni, hogy minél több nélkülözőn tudjanak a jövőben is segíteni. Az Élelmiszerbank azért küzd nap mint nap, hogy Magyarországon minél kevesebb éhező legyen. Hazánkban évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel. A Magyar Élelmiszerbank a megmentett élelmiszerfelesleget juttatja el a rászorulóknak, ezzel nagymértékben csökkentve az éhezést és a kidobott élelmiszerek mennyiségét. A Magyar Élelmiszerbankról Az Élelmiszerbank 2005 óta, működésének 9 éve alatt, folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2014-ben eddig több mint 800 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen közel 300 000 nélkülözőhöz, 220 partnerszervezetén keresztül. 2005-ös megalakulása óta 33 000 tonna élelmiszert osztott ki közel 13 milliárd forint értékben.