Durex film lényegre tapint

A Durex érzelmi töltésű filmje bemutatja a technológiai újítást, amely megváltoztathatja szexuális életünket

2015. március 12 – Egy hétig tartó nemzetközi találgatást követően a Durex a tegnapi nap bemutatta azt a várva várt okostelefonos megoldást, amely örökre megváltoztathatja szexuális életünket…

Ez pedig nem más, mint a kikapcsoló gomb.

A világ vezető szexuális jólléti márkája március 3-án tömegek kíváncsiságát keltette fel azáltal, hogy beharangozott egy, a Siren Mobile együttműködésével kifejlesztett technológiai áttörést, amely világszerte felpezsdítheti az emberek szexuális életét. A globális média és közösségi oldalak által továbbfokozott nagyfokú érdeklődés hatására több százezer ember látogatott el a Durexlabs oldalára.

Ahogy a tegnap közzétett megindító és gondolatébresztő videóban látható, a saját szexuális életüket felpezsdíteni szándékozó tesztelésre jelentkezett párok is meglepődve hallották, hogy a megoldás egy egyszerű kapcsolóban rejlik, amely mindvégig a szemük előtt volt - ez nem más, mint a kikapcsoló gomb.

A videó, melyet a tegnapi közzététel után rengetegen megnéztek világszerte, végigkíséri a nézőket a béta tesztelők érzelmi utazásán, rámutatva arra a komoly problémára, hogy egyre inkább rabjaivá válunk a technológiának. A videót a Durex megbízásából a Durham University által készített tanulmány eredményeivel együtt hozták nyilvánosságra, mely rámutat arra, hogy párkapcsolatokban a technológia intenzív használata komolyan befolyásolja a szeretkezések gyakoriságát, csökkenti az együttlétek idejét, és feszültségeket okoz a kapcsolatokban.

A Durham University szexológiával és gender kutatással foglalkozó központja hangsúlyozta azt is, hogy a megkérdezettek 40%-ával már előfordult, hogy elhalasztotta intim együttlétét párjával valamilyen technológia eszköz – leginkább mobiltelefon vagy táblagép - miatt, mások pedig azért siettek mihamarabb befejezni a szeretkezést, hogy megnézhessék üzeneteiket. Sőt, a nyilatkozó párok harmada állította azt, hogy megszakították intim perceiket azért, hogy felvegyék a telefont. Az egyik válaszadó pedig ezt mondta: „Könnyen előfordul, hogy ágyban néha facebookozom, miközben párom egy sport applikációval van elfoglalva, és azt vesszük észre, hogy ugyan fizikailag egy ágyban vagyunk, de valójában két különböző világban élünk.”

Ukonwa Ojo, a Durex globális márkaépítéssel foglalkozó vezetője hozzáfűzte: „Mivel a technológia ennyire fontos szerepet játszik magánéletünkben és kapcsolatainkban, elhatároztuk, hogy megvizsgáljuk, hogyan lehetne azt úgy használni, hogy pozitív hatással legyen szexuális életünkre. Miközben a válaszokat kerestük, arra a felismerésre jutottunk, hogy a legegyszerűbb megoldás a leghatékonyabb. Számtalan szakértővel való konzultáció, tudományos kutatás és kvalitatív interjú után arra az egyértelmű megoldásra jutottunk, hogy a technológia kikapcsolása vezet az intimitás bekapcsolásához.

“Örömmel láttuk a kampány és a film fogadtatását, különösen azért, mert közeleg a Föld Órája. Reméljük, hogy sikerül újra közelebb hozni egymáshoz azokat a párokat, akik engedték, hogy a technológia közéjük furakodjon.”

Dr. Mark McCormack, a Durham Egyetem szexológiával és gender kutatással foglalkozó központjának társigazgatója kiemelte: „A technológia forradalmasította az életünket; az okostelefonok központi szerepet játszanak romantikus kapcsolataink megszervezésében legyen szó akár a kapcsolat létrehozásáról, akár a szerelem fenntartásáról a párok egymástól való távolléte idején.”

“Amit ez a kutatás feltár, és amiről a film is szól az az, hogy a technológia egyre többet árt kapcsolatainknak. Sokkal többféleképpen furakodott be a hálószobáinkba, mint ahogy azt eddig elképzeltük; ami sok esetben hasznos, de potenciálisan súlyos árat kell fizetnünk érte, mert sok frusztrációhoz és feszültséghez vezethet, és csorbíthatja a szexuális tevékenységet.”

Susie Lee, applikáció fejlesztő vállalkozó és a Siren Mobile vezérigazgatója, aki központi szerepet vállalt a projekt megvalósításában, hozzátette: „Természetesen a technológia soha nem tudja helyettesíteni az emberek közötti kapcsolatot. Az igazi kémia az intimitás által alakul ki. Bár a technikai vívmányokra szükségünk van - hiszen gazdagabbá tették életünket azáltal, hogy segítenek kapcsolatot teremtenünk régi barátainkkal, valamint általuk szélesebb közösségeket érhetünk el és találkozhatunk új ismerősökkel is - mégis fel kell ismernünk, ahol, és amikor a közösségi érintkezés már nem gazdagít minket. Tényleg meg kell tanulnunk egymásra és nem okostelefonunkra vagy táblagépünkre figyelni a hálószobában.”

FŐBB IDÉZETEK A DURHAM KUTATÁSBAN MEGSZÓLALÓ INTERJÚALANYOKTÓL:

“Amikor a párom megvette az első iPhone-ját, úgy éreztem, mintha egy harmadik személy lépett volna a házasságunkba és én szenvedélyesen gyűlöltem ezt a telefont, mindig köztünk volt, és tényleg utáltam… sok embernek mintha harmadik karjává vált volna a mobiltelefon.”

“Könnyen előfordul, hogy ágyban néha facebookozom, miközben párom egy sport applikációval van elfoglalva, és azt vesszük észre, hogy ugyan fizikailag egy ágyban vagyunk, de valójában két különböző világban élünk.”

“A párom néha észre sem veszi, amikor én szívesen szerelmeskednék, mert mobilja elvonja a figyelmét.”

“Az utóbbi hónapokban megpróbáltam megtiltani neki a mobiltelefon használatát a hálószobában…Mostanában már megpróbáljuk csak alvásra és szeretkezésre használni a hálószobát
“Őszintén szólva, a barátnőm imádja a mobilját. Néha úgy érzem, hogy tulajdonképpen vele és a mobiljával van kapcsolatom, ő szereti a mobilját, és tulajdonképpen soha nem válik el tőle.”
”Én nem elhalasztottam a szeretkezést, hanem orgazmust színleltem, hogy mihamarabb befejezzük és folytathassam a munkámat.

• 30-ból 12 pár, vagyis a megkérdezettek 40%-a halasztotta már el intim együttlétét a technológia – leginkább a mobiltelefon, de néhány esetben a laptop vagy táblagép miatt)
• A résztvevők harmada (30-ból 10-en) válaszoltak telefonhívásra szex közben.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO