Robottechnikán és mesterséges intelligencián alapuló műgyanta-gyártó platform kifejlesztése

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI)” pályázati kiírás keretében a gyáli Polinvent Kft. 187,78 millió forint összegű vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el alkalmazott (ipari) kutatási és kísérleti fejlesztési feladatokra.

Az 1990-ben egyetemi spin-off cégként alapított innovatív kisvállalkozás, a Polinvent Kft elsősorban új műgyanták kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Több sikeres hazai és nemzetközi K+F projekt megvalósítása után a vállalat most egy különleges, webes szolgáltatást fejleszt. Ennek megvalósulása után a világ bármely részén tartózkodó felhasználó maga választhatja ki az általa igényelt egyedi összetételű, egy- vagy többkomponensű műgyanta fő tulajdonságait, és megrendelheti ennek gyantakomponenseit.

A Polinvent kutatói – részben ipari robottechnika segítségével – nagy számú kísérletet végeznek a számításba jöhető műgyanta-alapanyagok különböző kombinációival, és az eredményeket adatbázisban rögzítik. Az adatbázis felhasználásával egy mesterséges intelligencián alapuló rendszer megvizsgálja, hogy a vevő által meghatározott tulajdonságok a rendelkezésre álló alapanyag-választékból együttesen reálisan elérhetők-e. A rendszer – a lehető legkisebb egészségügyi és környezeti kockázatot jelentő anyagok és megoldások alkalmazásával – megtervezi az igényhez minél közelebb álló új anyag összetételét, és annak ismeretében kalkulációt készít a termék áráról és a szállítási lehetőségekről. Ennek alapján a vevő eldönti, hogy megrendeli-e az adott mennyiségű és tulajdonságú terméket. Amennyiben az ajánlatot elfogadja, úgy gyártás, kiszerelés és minőségellenőrzés után elkészül az egyedi termék. A terméket a vevő az általa választott szállítási módnak megfelelően kapja meg. A forradalmian új szolgáltatás révén a világ bármely részén tartózkodó vevő akár korábban soha nem létező tulajdonságú műgyantát rendelhet meg.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00189 azonosító számú projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósul meg.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv

tanfolyam | SEO