Az ACCA új Globális Üzleti Szolgáltatások (GBS) képesítési csomagot vezet be

A Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Nemzetközi Szervezete, az ACCA elindította Globális Üzleti Szolgáltatások (Global Business Services, GBS) képesítését, egy három képzésből álló csomagot, amely a szolgáltató központok (SSC) és a GBS területén az első szakirányú pénzügyi és számviteli képzés.

A területen szerzett tapasztalatára támaszkodva az ACCA kifejezetten a szolgáltató központok számára alakította ki háromszintű szakmai képesítését:
- Globális Üzleti Szolgáltatások bizonyítvány: Egy önálló értékelésű online tanfolyamból áll és a globális szolgáltató központok alkalmazottai számára szükséges alapvető ismereteket és készségeket fedi le.
- Globális Üzleti Szolgáltatások diploma: A fenti bizonyítvány öt moduljából, valamint az ACCA tananyaghoz kapcsolódó pénzügyi és számviteli menedzsment ismeretekből áll. A diploma az alkalmazottak pénzügyi szakértelmét erősíti, így sikerrel teljesíthetik a nagyobb kihívást jelentő feladatokat.
- Globális Üzleti Szolgáltatások haladó diploma: Nagyobb hangsúlyt helyez a haladó pénzügyi menedzsmentre, a vezetői számvitelre és a teljesítménymenedzsmentre, amely az alkalmazottak legfelsőbb szintű szakmai ismereteit fejleszti.

„Ahogy világszerte, itt, Közép- és Kelet-Európában is egyre több vállalat működtet szolgáltató központokat, kiszervezett és globális üzleti szolgáltatásokat a minőségi javulás, az alacsonyabb költségek és a növekvő hatékonyság érdekében. A szolgáltató központok egy gyorsan fejlődő üzleti modell, amely a pénzügyi átalakulás egyik fő alkotóeleme. Ez az iparág világszerte jelenleg több mint 750 000 pénzügyi alkalmazottat foglalkoztat” – nyilatkozta Katka Benesova, az ACCA Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős vezetője.

„Az SSC szegmens világszintű növekedésének tükrében az ACCA meghallgatta a pénzügyi vezetők és vállalatok igényeit és elindította az ACCA GBS képesítést, hogy segítse a szektor hatékonyságának és eredményességének javítását.”

Az ACCA Kínában már korábban elindította képesítését, olyan jól ismert vállalatok felsővezetőinek részvételével, mint a ZTE, a Bosch vagy a Changhong Electric.

„A GBS több, mint puszta hatékonysági megfelelés. Alapvető változást képvisel abban, ahogy a vállalkozások gondolkodnak és kezelik a szolgáltató központokat és a kiszervezést. A GBS potenciálisan új értéket hozhat létre a vállalaton belül azáltal, hogy a belső pénzügyi funkció felszabadul és magasabb szintű feladatokat képes ellátni. Itt az ideje, hogy az ACCA vezető szerepre tegyen szert ezen a téren és GBS képesítést kínáljon” – folytatja Katka Benesova.

Az ACCA szakképesítéseivel, kutatási projektjeivel valamint a vállalkozásokkal és a kormányzati ügynökségekkel való kiterjedt együttműködésével a kezdetektől fogva támogatja a szolgáltató központok iparának fejlesztését.

A GBS képesítés sikeres befejezésével nem csupán az SSC munkakörökben szükséges szaktudást sajátítja el a munkavállaló, hanem az ACCA képesítés keretében egy lépéssel tovább megy tanulmányaiban, így szilárd alapot biztosítva a teljes értékű pénzügyi szakképesítés megszerzéséhez” – teszi hozzá Katka Benesova.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO