Kis község is kaphat komoly támogatást egészségmegőrzésre

Minden korosztálynak szerveztek eseményeket a nyolc hónapig tartó, március 31-én zárult Egészség-Völgy programsorozaton Annavölgyben. A drogmegelőzés és az alkoholizmus elleni küzdelem mellett szerepet kapott a különféle mozgásformák népszerűsítése, a mentális egészség, valamint a helyes táplálkozás. A szervezők kirándulásokat, túrákat szerveztek, valamint előadásokat tartottak, az egészségnapon pedig szűrésekkel és tanácsadással várták a helyi lakosokat. Ezen felül hetente megjelenő, ismeretterjesztő szórólapokkal hívták fel a figyelmet az egészségmegőrzés különféle területeire.
A rendezvényeken átlagosan 80-100 fő vett részt, ami kiemelkedő a mindössze ezer lakosú Annavölgyben. A legnépszerűbb rendezvény a december 28-ai esti természetjáró túra volt, amelyhez 244-en csatlakoztak.
Az eseményeket az Európai Unió 10 millió forintos összeggel támogatta, ezzel a teljes költséget fedezték. Bebizonyosodott, hogy egy kistelepülésnek is érdemes ilyen célokért pályázni. Az önkormányzat képviselője kiemelte, amennyiben lesz rá lehetőség, a jövőben is megpályáznak uniós forrásokat.