Különleges pályaművek a Creo versenyen

A Miskolci Egyetem és a BME hallgatója nyerte az országos Creo CAD versenyt

Az S&T Consulting Hungary Kft. hagyományaihoz híven ebben a tanévben is megrendezte az országos Creo CAD tervezői versenyt a felsőoktatási intézmények hallgatói számára. Az előző évekhez hasonlóan most is színvonalas pályaműveket és kiélezett küzdelmet hozott a vetélkedő.

A verseny három fordulóban zajlott. Az első fordulóban a pályázók az általuk a Creo-val tervezett pályaművel jelentkezhettek a versenyre. Az S&T szakemberei kiválasztották a legjobb terveket, amiket aztán az S&T Facebook oldalán publikáltak. A pályaművekre több fórumon keresztül lehetett szavazni a 2. fordulóban. Az itt gyűjtött pontokat a versenyzők továbbvitték a döntőbe. A döntőben a versenyzőknek sokrétű Creo ismeretekről - komplex modellezés, lemeztervezés, formatervezés, import modellek szerkesztése, végeselemes szimuláció - kellett tanúbizonyságot adniuk. A feladatok többségének megoldása a kimondottan haladó tervezési módszerek ismeretét is megkövetelte. A fiúk derekasan helytálltak a megmérettetésben. A végső sorrendet a vitt pontszámok és a döntőben szerzett pontok összessége alakította ki. Mivel holtverseny alakult ki, ezért idén két első helyezettet hirdettek ki, és így mindkét győztes egy-egy iPAD Air boldog tulajdonosa lett.

1. helyezettek:
Görögh Imre, Miskolci Egyetem, felkészítő tanár: Dr. Velezdi György