A környezetvédelmi beruházásokat végző flották támogatására ágazatközi együttműködést szorgalmaz a Goodyear

A közúti fuvarozás jövőjét az EU szabályozások határozzák meg

A környezetvédelmi beruházásokat végző flották támogatására ágazatközi együttműködést szorgalmaz a Goodyear

A Goodyear kutatás legfontosabb eredményei:

• A flották fenntarthatóságát leginkább befolyásoló tényezők: üzemanyag-költségek (40%), járművezetők felvétele és megtartása (25%), valamint a különböző szabályozások (11%)
• A flották 76%-a fektet be járművezetőik üzemanyag-takarékos vezetését segítő képzésbe
• 68%-uk szeretné, ha lennének anyagi források a közutak karbantartására
• 51%-uk támogatja a nagyobb gépjárművek használatát
• 68% pedig örömmel venné a szabályozások harmonizációját

Budapest, 2014. július 25. - A Goodyear megbízásából az európai szállítmányozó iparról készített új felmérésből kiderül, hogy az Unióban működő teherautó-flották számára alapvető fontosságú a szabályozási rendszer. A nyolc európai piacon mintegy 600 flottamenedzser részvételével készült kutatás szerint a szabályozásoknak rendkívül nagy szerepe van a flották nyereségessége és fenntarthatósága szempontjából. A flottamenedzserek az üzemanyagköltségek után az előírások hatását emelték ki leggyakrabban mint fontos tényezőt. Ez elsődlegesen a kisebb flották esetében érzékelhető – a 20-50 teherautóval rendelkező flották negyede nyilatkozott úgy, hogy az üzemanyag-költségek után az Európai Uniós szabályozások vannak legnagyobb hatással üzleti tevékenységükre. Emellett a munkaerő felvétele, illetve annak megtartása is kihívást jelentő tényezők. Ahogy a járművezetők átlagéletkora emelkedik, úgy válik majd ez a kérdés egyre fontosabbá az elkövetkező években.
A Goodyear megbízásából végzett felmérés arra világít rá, hogy a közúti fuvarozók jelentős beruházásokat végeznek a fenntartható fejlődés érdekében. Továbbá az is kiderült, hogy számos flotta támogatja az Európai Unió szén-dioxid kibocsátás csökkentésének érdekében tett lépéseit. A felmérésben résztvevő flották 76%-a üzemanyag takarékos vezetéssel kapcsolatos képzésben is részesítette járművezetőit, és a flották több mint fele biztosítja is ehhez a leginkább üzemanyag-hatékony teherautókat. Míg a flották általában aggódnak a magas üzemanyag-adók miatt, mindössze negyedük támogatja aktívan a CO2 kibocsátással összefüggő törvényi korlátozások csökkentését. Ez tehát jól tükrözi, hogy a flották üzemanyag-költségek csökkentése érdekében tett erőfeszítései összhangban vannak az Európai Unió zöld programjával.
Mivel a flották a jövőbe fektetnek be, ezért fontos nekik, hogy az Európai Unió is szerepet vállaljon az iparág támogatásában. Tekintettel arra, hogy a közutak állapota is hatással van a flották hatékonyságára, 68% szeretné elérni azt, hogy többet áldozzanak a közutak karbantartására. A flották több mint hatvan százaléka örömmel venné, ha a járművek környezetkímélőbbé tételét és a flották aerodinamikába és üzemanyag-hatékony abroncsok kifejlesztésébe történő befektetéseit különböző ösztönzőkkel jutalmaznák. Emellett 51 százalékuk támogatja azt is, hogy nagyobb teherautók is részt vehessenek az európai közlekedésben. A közúti szállítmányozók túlnyomó többsége - 68 százaléka - szeretné, hogy a szabályozások összehangoltabbak legyenek, míg 14 százalékuk ellenzi azt.
Az új Európai Parlament következő négyéves tervének készítésekor kiemelten fontos, hogy az Európai Parlament képviselői és az Európai Bizottság módot találjanak a közúti szállítmányozóipar további támogatására.
„Felmérésünkből az derül ki, hogy az iparág egyáltalán nem ellenzi az Európai Unió szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó törekvéseit, és megérti, hogy még üzemanyag-hatékonyabbnak és még inkább környezetbarátnak kell lennünk. Amint az újonnan megválasztott Európai Parlament és az európai biztosi testület összeül, felhívjuk figyelmüket azokra az alapvető kihívásokra, melyekkel Európa közúti szállítmányozóipara szembesül. Kiemelten fontos, hogy a szabályozási rendszer támogassa a flották fenntarthatóság iránti fokozott törekvéseit” - mondta Michel Rzonzef, a Goodyear EMEA régióért felelős lakossági gumiabroncs üzletágának alelnöke. „A felmérésből nyert ismereteink nyújtják majd az alapját annak az átfogó tanulmánynak, amelyet a Goodyear a 2014. október 14-i brüsszeli szimpóziumán fog bemutatni. Alig várjuk, hogy az eseményen megoszthassuk kutatási eredményeinket és javaslatainkat a törvényhozókkal, flottamenedzserekkel és a tágabb értelemben vett iparággal.”
A Goodyear a mobilitás jövőjéről szóló októberben rendezendő szimpóziuma a 2012-es, üzemanyag-hatékonyság témakörében szervezett rendezvény folytatása. Az idei szimpóziumon részt vesznek majd Európa különböző pontjairól érkező döntéshozók, illetve vezető iparági szereplők és flottamenedzserek is. A 2014-es kutatás a Goodyear hosszú távú elköteleződését bizonyítja, miszerint a jövőben megbízható adatokon és új látásmódon alapuló befektetésekkel kíván hozzájárulni a közúti közlekedés európai jövőjének formálásához

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO