Uniós finanszírozással újultak meg a békési óvodák

 

 

 
 
 
 
 
 
 
2014 | 07 | 30.
BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
UNIÓS FINANSZÍROZÁSSAL ÚJULTAK MEG A BÉKÉSI ÓVODÁK

Békés Város Önkormányzata pályázati támogatást nyert tagóvodáinak fejlesztésére, melyből megújulhatott az intézmények eszközinfrastruktúrája, valamint a dolgozók elsajátíthatták a legkorszerűbb nevelési és vezetési módszertanokat

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012 novemberében hirdetett nyerteseket a TÁMOP-3.1.11-12/2 pályázati konstrukcióban, melynek célja a konvergencia régiókban működő óvodák infrastrukturális és szakmai fejlesztése.

 Részcélként került meghatározásra egy olyan tevékenységrendszer előtérbe helyezése, amely mind a kognitív, mind a nem kognitív készségek elsajátítását elősegíti, ugyanakkor elismerik a játék fontosságát, amely a kudarcmentes iskolakezdés, eredményes tanulás szempontjából kulcsfontosságú, illetve a jól képzett szakemberek szakterületre történő vonzása, képzése és megtartása.

 Békés Város Önkormányzata ez alkalommal 45 979 162 Ft-os vissza nem térítendő támogatásban részesült. A település vezetése nagy gondot fordítva a gyermekek megfelelő nevelési körülményeinek biztosítására minden tagóvodáját egyaránt bevonva valósította meg komplex fejlesztését. A projekt három alappillérét az óvodai szakemberek továbbképzése, a gyermekek készségfejlesztő programjai, valamint az eszközállomány megújítása képezte. A fejlesztés során felülvizsgálatra és átdolgozásra került az intézmény nevelési programja, illetve egy jó gyakorlat adaptálása is megvalósult.

 A projekt zárására 2014 július 30-án került sor, így a helyi és környékbeli gyermekek már a megújult tagóvodákban kezdhetik ősszel az új évet. Békés polgármestere bízik abban, hogy a jövőben is lehetőség nyílik az Európai Uniós források igénybe vételére és városuk gyorsuló ütemben haladhat tovább a fejlődés útján.
 

 
 
 

 

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék