Kaland 200 km-en át Békésben

Keresve sem lehetne jobb ötletet kitalálni Békés megye bemutatására, mint a HardBike elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrát. Aki az augusztus 26-27-én sorra kerülő bringás eseményen belekóstol a megye levegőjébe, esetleg a jellegzetes ízeibe is, biztos, hogy előbb vagy utóbb visszatér a nyugalmat árasztó tájhoz.

Augusztus utolsó hétvégéje mindenesetre nem lesz annyira nyugodalmas, a mezőny szerte Békésben biztosan felveri a csendet. Szombaton, a 117 km-en Békéscsaba-Újkígyós-Csanádapáca-Orosháza-Nagyszénás-Szarvas-Gyomaendrőd útvonalon haladnak. A beérkezés után a gyomaendrődi önkormányzatnak köszönhetően a Ligetfürdőben frissíthetik fel az indulók a fáradt izmaikat. Szükség is lesz erre, bár másnap „csak” egy 82 km-es adagot kell „lenyelni” a Szeghalom-Vésztő- Doboz-Békéscsaba szakaszon. Mennyi szépség mindenfelé, de hiába, megállásra kevés idő marad, a cél Békéscsaba.
Az iskolakezdés előtti utolsó nyári hétvégét töltse együtt a család a profi és az amatőr bringásokkal! Az alföldi táj a maga letisztultságával, egyszerűségével elvarázsol, ezt az élményt kár lenne kihagyni, főleg így, hogy az a kilométerek gyűjtögetésével párosul. A szinte a teljes megyét bemutató nagy túrán a tekeréstől eltekintve a szervezők minden kényelemről gondoskodnak, mozgó szerviz kocsikról, teherautókról, frissítőről, motoros és egészségügyi kísérőkről, szálláslehetőségről. Minden adva van hát egy élménydús bringás hétvégéhez, innen kezdve már csak akarat és erő kérdése az egész! Nevezz ma, tekerj Velük augusztus végén!