Női információs és szolgáltató központ indul Mezőkovácsházán

Szolgáltatások, workshopok, állásbörzék és képzések – Többek közt ezeknek ad otthont hamarosan a mezőkovácsházi központ a Dél-békési Jövőkép Nonprofit Kft. vezetésével megvalósuló projekt keretében több mint 199 millió 997 ezer forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. Cél, elősegíteni a járásban élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését.

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00078 „Nők, család, munkavállalás – szemléletformáló program a Dél-Békési térségben” című projekt legfőbb küldetése a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, és a család-munka összeegyeztethetőségének segítése a Mezőkovácsházi járásban. Cél az atipikus foglalkoztatási formák (pl. határozott idejű jogviszony, részmunkaidő, távmunka, önfoglalkoztatás, bedolgozás, egyszerűsített vagy alkalmi munka stb.) népszerűsítése, elterjesztése, továbbá kiemelt figyelmet kap a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása.

A projekt célcsoportját az aktív korú női munkavállalók, a munkaadók, illetve a nőket körülvevő család tagjai (nagyszülők, apák) alkotják. Különösen azoknak a nőknek szeretnének segíteni, akik a munkaerőpiacon hátránnyal indulnak, pl. pályakezdők vagy kisgyermeket nevelnek, nagycsaládosak vagy gyermeküket egyedül nevelik, idős hozzátartozójukat gondozzák, fogyatékkal élnek vagy fogyatékos gyermeket nevelnek.

A projektben létrejövő Nő-Köz-Pontban legalább 500 nő képzéseken, állásbörzén vehet részt, illetve a létrejövő Nő-Köz-Pont koordinálja a segítő szolgáltatások csere alapú elterjedését (pl. gyermekfelügyelet, háztartás területén stb.). A térség munkaadói fórumok, workshopok keretében ismerkednek az atipikus munkavégzés előnyeivel. A lakosság számára szervezett rendezvények keretében felhívják a figyelmet a nők és férfiak változó szerepeire, bemutatják a gazdasági és társadalmi életben sikereket elért nők példáit, a vidék-, térség- és gazdaságfejlesztésben, közéletben betölthető szerepeket és lehetőségeket.

A projektet a Dél-békési Jövőkép Nonprofit Kft. a Kaszaperi Közös Önkormányzati Hivatallal és a Dél-Békés Mentőcsoport Katasztrófavédelmi Alapítvánnyal közösen valósítja meg 2018. január 1. és 2020. július 1. között.

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék