Informális és nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a békéscsabai tankerületi központ intézményeiben

2018. 01.15.
Békéscsabai Tankerületi Központ

INFORMÁLIS ÉS NEM FORMÁLIS TANULÁSI LEHETŐSÉGEK KIALAKÍTÁSA A BÉKÉSCSABAI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2017.11.01-JÉN ELINDULT AZ EFOP-3.3.7-17-2017-00011 KÓDSZÁMÚ PROJEKT A BÉKÉSCSABAI TANKERÜLETI KÖZPONTBAN

A projekt célja olyan informális és nem formális tanulási –módszerek és tartalmak, illetve az ehhez szükséges terek kialakítása az iskolán belül, amelyek:

- eseti és állandó jelleggel, akár tanórai, akár tanórán kívüli keretek között, iskolai projektmunkában fejlesztett tartalmakkal, bemutatókkal, vetélkedőkkel gazdagítják az informális és nem formális tanulási lehetőségeket, az adott iskolában és más intézményekben tanuló diákok és tanáraik számára egyaránt;

- megfelelő, nyitott teret biztosítanak és eszközökkel segítik többek között az intézmény innovációs munkáját, az iskolai projektfeladatok elvégzését, a diákok kreatív készségeinek kibontakoztatását, a tanórán kívüli egyén és kiscsoportos tanulást, közös játékot.

Az alábbi intézményekben valósulnak meg a projekt szakmai elemei:

Nagyszénási Czabán Samu általános Iskola: 5931 Nagyszénás Táncsics u. 24/1.
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola: 5600 Békéscsaba Petőfi utca 1.
Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola: 5600 Békéscsaba Irányi utca 14.

A projekt összköltségvetése 74 905 092 Ft, amelyből a támogatás 74 905 092 Ft.