Közel 10 százalékkal bővült a hazai turizmus a harmadik negyedévben

Tovább bővült a turizmus a harmadik negyedévben, a Szallas.hu becslése szerint közel tíz százalékos a növekedés. Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest vonzotta a legtöbb vendéget. Az utolsó negyedév is erősen indul a november elsejei hosszú hétvégének köszönhetően. Vannak még szabad szálláshelyek, a népszerű fürdővárosok a legkeresettebb úti célok.

Bővüléssel zárta a harmadik negyedévet a turizmus. A Szallas.hu becslése szerint közel 10 százalék volt a növekedés a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. „27 százalékkal növeltük a hazai forgalmunkat és 17 százalékkal gyarapítottuk a külföldre közvetített forgalmat” – ismertette saját eredményüket Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. Az átlagos foglalási érték 63 200 forint volt, ami 10 százalékos növekedést jelent tavalyhoz viszonyítva. „Általánosan igaz, hogy a szálláshelyek előző évhez képest emelték áraikat, az átlagár 6 százalékkal több idén” – mondta Szigetvári József. A foglalások érték szerinti eloszlásánál magasan vezet az 50 ezer forint alatti kategória, a foglalások 56 százaléka ide tartozott. A második legkeresettebb típus, a foglalások negyedével, az 50-100 ezer forint közötti árfekvés volt. Az üdülések átlagosan 2 éjszakára és 3 főre szóltak. A legforgalmasabb nap az augusztus huszadikai hosszú hétvége szombatja volt. Minden tizedik vendég a SZÉP-kártyás fizetést jelölte meg előzetesen. 13 százalékkal nőtt a SZÉP-kártyás költések értéke tavalyhoz képest, ez átlagosan 104 250 forint volt. Ők hosszabb időre és nagyobb létszámra foglaltak: általában 3-4 éjszakára és 4 fővel érkeztek.

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest voltak a legcsábítóbbak

Siófok, Hajdúszoboszló és a főváros vonzotta a legtöbb turistát, de Eger, Balatonfüred és Gyula is az élbolyban végeztek. A legkeresettebb úti célok top tízes listájára még Szeged, Hévíz, Zalakaros és Nyíregyháza kerültek fel. Somogy, Veszprém és Zala megye részesültek legnagyobb arányban a foglalásokból. Minden ötödik foglalás wellness-szállodába szólt. A harmadik negyedévben is népszerűek voltak a kirándulóhelyek, nevezetességek és fürdők. A Szallas.hu adatai alapján nagy az érdeklődés az egri és a siklósi vár, valamint a Festetics-kastély iránt, de a Szilvásváradi Kisvasút és a Nyíregyházi Állatpark is keresettek voltak. Fürdők közül a miskolctapolcai, a harkányi, a zalakarosi, a hajdúszoboszlói is kiemelkedtek, továbbá a Hévízi-tó iránt is nagy volt az érdeklődés.

Mindenszentek: temető és wellnessüdülés

A Szallas.hu adatai szerint a legtöbben november elsején érkeznek, így akár még a temetőlátogatás is beilleszthető mindenszentek ünnepén az utazást megelőzően. Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest a duplájánál is nagyobbra nő a forgalom, hiszen a hosszú hétvégét ráadásul az őszi szünet előzi meg. A szálláshelyek jó része valamilyen halloweeni dekorációval vagy animációs programmal és tökből készült fogásokkal is készülnek a vendégek számára. Az átlagos foglalási érték 58 ezer forint, ami 25 százalékkal több, mint egy átlagos novemberi hétvégén. Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, Hévíz és a főváros is kiemelkedő vendégforgalomra számíthat a november elsejei hosszú hétvégén. Szeged, Pécs, Miskolctapolca, Zalakaros és Egerszalók szintén felkerültek a legkeresettebb úti célok listájára. „A közelgő Év Szállása díjátadó gálánkon a legnépszerűbb belföldi településeket is díjazzuk – mondta Szigetvári József. – A verseny aktuális állása szerint Tiszafüred, Eger és Hajdúszoboszló a dobogósok.” Bár Tiszafüred jelenlegi aranyérmes helyezése első pillantásra meglepő lehet a nagy múltú fürdővárosok előtt, de az erős város- és helyi forrású marketingnek köszönhetően az elmúlt években lendületesen nő a népszerűsége a vezérigazgató szerint.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv

tanfolyam | SEO