BB Évi – Egy újabb tönkretett élet a pszichiátrián

A legújabb sajtóhírek szerint az egykori valóságshow-győztes, BB Évi állapota mostanra annyira leromlott, hogy már soha nem hagyhatja el a pszichiátriát. Ám a kézenfekvő kérdést nagyon kevesen teszik fel: a rengeteg pszichiátriai kezelés hogyan járult hozzá állapotának romlásához?

Bár győzelme óra a bulvársajtó rendszeresen volt hangos Párkány Évi életének botrányairól, a hírek egy idő után egyre inkább arról szóltak: Évi már megint a pszichiátrián van, és szellemi-testi állapota egyre romlik. Ma már a bennfentesek egyenesen azt mondják: Évit hátralévő életére egy pszichiátriai otthonban fogják elhelyezni, amelyet már soha nem hagyhat el. Szomorú, sóhajt erre az újságolvasó, sajnálja a veszendőbe ment fiatal életet, majd továbblapoz.

És úgy látszik, senkinek nem tűnik fel egy alapvető logikátlanság. Ha valaki gyógykezelést kap, attól az állapotának javulnia kéne, Évi állapota pedig az évek alatt folyamatosan rosszabbodott, a pszichiátriai kezelések ellenére – vagy éppen azok miatt?

Bár ez nem volt mindig így, a nagyközönség manapság széles körben azt gondolja, hogy a pszichiáter a mentális betegségek gyógyítója és szakértője – ugyanúgy gyógyít, ahogyan egy belgyógyász meggyógyít egy tüdőgyulladást vagy egy baleseti orvos egy törött lábat. Ez azonban messze áll a valóságtól. A pszichiátriákon – ahol a mentális zavarok valódi okát bevallottan nem ismerik – valójában nem történik más, mint hogy a kellemetlen mentális megnyilvánulásokat kémiai szerekkel kendőzik el. E tudatmódosító szerek ideig-óráig sikeresen elnyomják a tüneteket, ám semmit nem tesznek azért, hogy a személy állapotát okozó eredeti probléma megoldást nyerjen – ha pedig hozzávesszük a rengeteg, sokszor egészen ijesztő testi és lelki mellékhatást, az eredmény pusztító lehet az egyén számára.

Csoda ezek után, hogy BB Évi élete a rengeteg pszichiátriai kezelés mellett teljesen tönkrement? Várhat még bárki bármilyen csodát a további kezelésektől? Van még bármi reménye a felépülésre? A pszichiátrián biztosan nincs – ott csak a további pusztulás és végül a halál vár rá.

Pedig a világ több pontján működtettek már sikerrel olyan elmegyógyintézeteket, ahol kényszer nélkül, tudatmódosító szerek nélkül, valódi törődéssel szép sikereket értek el a mentálisan zavart emberek kezelése terén. Sajnálatos, hogy Magyarországon ilyen nem működik, és az egyetlen alternatíva a pszichiátriai eredménytelen kezelései – pedig egy valódi gyógyulást nyújtó intézmény reményt jelenthetne nem csak BB Évi, de számos sorstársa számára is.

-------------------------

További információ:

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány

Tel.: 06 1 342 6355
Mobil: 06 70 330 5384
E-mail: pr@cchr.hu

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO