Belföldi turizmus: 10%-os bővülés a 3. negyedévben

A harmadik negyedévben mintegy 10 százalékkal bővült a belföldi turizmus a Szallas.hu adatai alapján. Az elmúlt három hónap egyértelmű nyertese Somogy megye, mely a belföldi vendégek közel 16 százaléka számára biztosított szálláshelyet. A jelenleg is zajló Év Szállása verseny elemzéséből az is kiderült, hogy a vendégek elégedettségének három alappillére a vendéglátó kedvessége, a foglalás során megadott leírásoknak megfelelő szolgáltatások és a tisztaság.

Annak ellenére, hogy júliusban és augusztusban is bőven akadtak hideg napok, ismét rekord negyedévet zárt a belföldi turizmus – a Szallas.hu elemzése alapján 10 százalékos volt a bővülés 2014 hasonló időszakához képest. „A vendégéjszakák számát vizsgálva az 1 éjszakás kiruccanások népszerűbbek lettek, mintegy 4 százalékkal bővültek, így az elmúlt három hónapra is igaz volt a korábbi évek tapasztalata: inkább többször megyünk rövidebb időre – az összes foglalás kétharmada 1-3 éjszakás kikapcsolódásra szólt” – mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.
A legnépszerűbb települések rangsorában nem történt változás 2014-hez képest: Siófok, Budapest, illetve Hajdúszoboszló volt a leggyakoribb választás a vendégek körében. A megyék közül a nyári szezont egyértelműen Somogy zárta a legjobban, a dobogós helyezések sorában Pest, illetve a Balaton északi partjáig érő Veszprém megye következett. Az elmúlt negyedévben e három régió a belföldi turizmus 37 százalékát adta, a legtöbb nyaraló egyébként Budapestről, Debrecenből, illetve Szegedről érkezett.

Ez kell nekünk: kedvesség, valós leírás, tisztaság

Habár a foglalási érték tekintetében rendkívül széles volt a skála – a legnagyobb meghaladta az 1,7 milliót, de volt, aki talált szállást mindössze 1000 forintért –, egy alkalommal átlagosan 53 005 forintot költöttünk szálláshelyre. „A legtöbb esetben ez a Szallas.hu kínálatának is legnagyobb részét adó magánszállásokra, apartmanokra vonatkozott – a vendégek harmada választotta ezt a kategóriát. Az elmúlt negyedévben ugyanakkor a legnagyobb növekedést – 9 százalékot – a 4-5 csillagos hotelek érték el, míg a 2 csillagos szállodák népszerűsége csökkent leginkább” – mondta Varga Zoltán. A szakember hozzátette, a SZÉP-kártyák népszerűsége töretlen: közel minden 7. foglalás esetében ezzel egyenlítik ki a vendégek a számlát, melyek átlagosan 48 049 forintról szólnak.
A Szallas.hu november 5-ig tartó Év Szállása verseny keretében azt is megvizsgálta, hogy mik a vendégelégedettség legfőbb tényezői, melyhez mintegy 250 000 vendég szöveges visszajelzéseit elemezték ki. „A kapott eredményekből jól látszik, hogy mi fontos leginkább nekünk, magyaroknak. A pozitív vélemények között leggyakrabban a vendéglátó kedvessége jelenik meg, amit az »azt kaptuk, amit ígértek« típusú mondatok, illetve a szállás tisztaságára tett kedvező utalások követnek. Ha egy szálláshely étkezési lehetőséget is kínál, annak minőségére szintén érdemes odafigyelni, hiszen a visszajelzések alapján a vendéget a hasán keresztül is le lehet nyűgözni. Negatívumként általában épp az jelenik meg, ami egy jó vendégértékelésben pozitív előjellel szerepel. Ezenkívül gyakran a nem megfelelő hőmérséklet okoz bosszúságot a nyaralóknak” – mondta Varga Zoltán.
Az év hátralévő részében a wellness-szolgáltatásokat kínáló szálláshelyek örülhetnek leginkább, s ehhez kapcsolódóan azok a települések, melyek neves termálfürdőt üzemeltetnek. Az előfoglalási adatok alapján így sorrendben Budapest, Eger, Gyula, Miskolctapolca, illetve Hajdúszoboszló számíthat majd a legtöbb vendégre.

A 10 legnépszerűbb település az év harmadik negyedévében (2015. július 1. – szeptember 30.)
(Zárójelben a tavalyi év hasonló időszakának helyezései.)

1. Siófok (1.)
2. Budapest (2.)
3. Hajdúszoboszló (3.)
4. Balatonfüred (4.)
5. Eger (5.)
6. Balatonlelle (-)
7. Gyula (6.)
8. Szeged (6.)
9. Zamárdi (-)
10. Zalakaros (10.)

A 10 legnépszerűbb település az elkövetkezendő 3 hónapban (2015. október 1. – december 31.)
(A 2015. szeptember 30-ig beérkezett előfoglalások alapján.)

1. Budapest
2. Eger
3. Gyula
4. Miskolctapolca
5. Hajdúszoboszló
6. Pécs
7. Sopron
8. Szeged
9. Hévíz
10. Zalakaros

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO