Kerítéselemek Magyarországon

Kerítést szinte minden családi ház körül építenek, ki házilag oldja meg, ki pedig előregyártott kerítéselemekből, ki pedig egyszerűen csak kerítésléceket vásárol. A kerítésnek más-más a célja van aki azért építi, hogy kijelölje a terület határait, ki azért, hogy megvédje a birtokát az idegenek elől vagy eltakarja értékeit, ki pedig privát zónát szeretne kialakítani a kertjében azáltal, hogy jól takaró kerítést épít a telke köré. Magyarországon a kerítésépítés még mindig jellemző egy-egy családi ház építése során. Nem mindenhol van ez így, számos Nyugat-európai országban nem jellemző a kerítések építése így van ez például Angliában, sőt még az Amerikai Egyesült Államok kertvárosaira sem jellemző a kerítések építése.

Itt manapság Magyarországon tehát a kerítés a házépítéssel együtt szokás maradt ki-ki a

• biztonság miatt,
  • a terület kijelölésére
  • kutya tartás miatt
  • intim kert megvalósítására
  • vagy éppen esztétikai

szempontok miatt épít vagy épített kerítést. A kerítés maga nem a legdrágább beruházások egyike már amennyiben nem szükséges hozzá komoly alépítményi munka, azaz nem kell alapot ásni és betonozni.