A Boehringer Ingelheim és a Tsinghua Egyetem között létrejött infekció-immunológiai együttműködés

A Boehringer Ingelheim és a Tsinghua Egyetem között létrejött együttműködés célja az immunrendszer aktivizálásán alapuló új megközelítések kidolgozása a fertőző betegségek kezelése terén

  • Az együttműködés célja az immunmoduláció elvén alapuló, áttörően új terápiás megközelítések kidolgozása a fertőző betegségek kezelésére
  • Az infekció-immunológia a Boehringer Ingelheim Research Beyond Borders (RBB) részlegének új kiemelt területe. A részleg a vállalat fő tevékenységi területén kívül eső új tudományos és műszaki eredményekkel foglalkozik
  • A Boehringer Ingelheim és a Tsinghua Egyetem közös infekció-immunológiai kutatóközpontot hoz létre az új terápiás koncepciók vizsgálatára és a saját, valamint más tudományos szervezetek kutatói közötti együttműködés koordinálására

Ingelheim, Németország és Peking, Kína – 2018. szeptember 10. – A Boehringer Ingelheim és a pekingi Tsinghua Egyetem között együttműködés jött létre, melynek célja a fertőző betegségek kezelésére alkalmas immunterápiák kutatása és fejlesztése. Az újonnan létrejövő közös infekció-immunológiai kutatóközpontban a kutatók az immunmodulációs mechanizmusokban rejlő lehetőségeket aknázzák ki a fertőző betegségek kezelésére. Az Tsinghua Egyetem a fertőző betegségek kutatása és az immunológiai terén felhalmozott világszínvonalú tudásbázissal, a Boehringer Ingelheim pedig a megfelelő kezeléssel még nem rendelkező betegségeket célzó új terápiák fejlesztése terén gyűjtött tapasztalataival és a tumorimmunológia és az immunmoduláció terén folytatott, kiterjedt kutatási és fejlesztési programjaival járul hozzá az együttműködéshez.

A fertőző betegségek, köztük az alsó légúti fertőzések (pl. bakteriális/vírusos eredetű tüdőgyulladás) és a tuberkulózis világszerte a vezető halálokok és megbetegedések közé tartoznak. Kínában a krónikus hepatitis-B és a tuberkulózis prevalenciája és mortalitási mutatója egyaránt magas. Bár a kórokozókat célzó kezelések és védőoltások az elmúlt évtizedekben nagy mértékben mérsékelték a fertőző betegségek következményeit, azok továbbra is komoly egészségügyi problémát jelentenek. A rezisztencia terjedése miatt számos antibakteriális és antivirális gyógyszer hatásossága veszélyben forog. Az elmúlt három évtizedben nem fejlesztettek ki új antibiotikum-osztályt. Sok kezelés nem vezet teljes gyógyuláshoz, emiatt nagy számú betegnél alakul ki tartósan fennálló fertőzés.

A rákhoz hasonlóan sok kórokozó is gátolja vagy módosítja a megtámadott szervezet immunrendszerét, így az nem tud megfelelően fellépni vele szemben. Az immunrendszer aktivizálásán alapuló terápiák, amelyek gyökeres áttörést hoztak a rák kezelésében, hasonló jelentőséggel bírhatnak a fertőző betegségek esetében is.

„Az innováció révén történő értékteremtés a Boehringer Ingelheim célja a még hiányzó gyógymódok keresése és a társadalom szolgálata érdekében - mondta Zheng You professzor, a Tsinghua Egyetem alelnöke. A Tsinghua Egyetem az innovációt a tevékenységei egyik legfontosabb jellemzőjének tartja, így ez képezi a mostani együttműködés szinergisztikus alapját.”

Chen Dong professzor, a Tsinghua Egyetem Orvosképző Iskolájának dékánja elmondta: „A jövőben a Boehringer Ingelheim immunonkológiai és immunológiai szakértelmét, valamint az új hatóanyagok felfedezése és klinikai fejlesztése terén felhalmozott tapasztalatát és az egyetemünk fertőzések elleni kezelések, különösen az immunmoduláció kutatása terén összegyűjtött kimagasló tudását és szakértelmét közösen állítjuk azoknak a betegeknek a szolgálatába, akiknek betegségére még nincs megfelelő kezelés.”

„A közös kutatócentrumban a tudósainknak lehetőségük nyílik arra, hogy szorosan együtt dolgozzanak a Tsinghua Egyetem kiváló kutatóival újfajta kezelési megközelítések kidolgozásán az immunológia és a fertőző betegségek terén - mondta el Clive R. Wood, Ph.D., a Boehringer Ingelheim gyógyszerkutatási tevékenységért felelős vezető alelnöke. Az együttműködés elvezethet oda, hogy új megközelítéseket ismerünk meg a jelenleg nem kezelhető fertőző betegség gyógyítása terén.”

„A Tsinghua Egyetemmel kialakítandó együttműködés is annak a jele, hogy elkötelezettek vagyunk a kínai kutatás és fejlesztés támogatása mellett, és egyben annak elismerése, hogy Kína számos tudományterületen vezető pozíciót ért el” - mondta David Preston, a Boehringer Ingelheim Greater China elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködést a Boehringer Ingelheim Research Beyond Borders (RBB) részlege és az immunonkológiai és immunmodulációs kutatásokkal foglalkozó osztálya kezdeményezte. A fertőző betegségek immunológiája új kutatási terület a Boehringer Ingelheim RBB részlege számára, többek között a génterápia, a regeneratív gyógyászat és a mikroflóra emberi egészségben és megbetegedésekben játszott szerepe mellett.

Az új együttműködéssel a Boehringer Ingelheim tovább bővíti tevékenységét Kínában, amely a biológiai gyógyászati innováció egyik leggyorsabban fejlődő színtere. A vállalat a legmodernebb tudományt távlati szemlélettel ötvözi, hogy újabb áttöréseket érjen el az orvostudományok terén, és javítsa azoknak a betegeknek az életét, akiknek betegségére még nincs megfelelő kezelés.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO