A BudaPart GATE irodaházban akár csak egy hónapra is bérelhetünk majd irodát

A BudaPart páratlan adottságait a DBH Serviced Office is felismerte. A DBH Serviced Office, a DBH Group szolgáltatott irodákra, valamint tárgyaló bérbeadásra specializálódott üzletága, egy teljes szintre, több mint 2400 négyzetméterre írt alá szerződést az Újbudán épülő GATE irodaházban.

A magyar és román szolgáltatott irodapiac meghatározó szereplőjeként a DBH Serviced Office jelenleg „A” kategóriás irodaházakban, 6700 négyzetméteren, mintegy 500 munkaállomást kínál ügyfelei számára, magas kialakítási minőségű és szolgáltatási színvonalú irodáiban. A DBH Group több mint 35%-os professzionális üzleti infrastruktúra-bővítésében kulcsszerepet játszott a megfelelő lokáció megtalálása. „A közép-kelet-európai térségben a szolgáltatott irodák bérbeadása esetén még mindig a lokáció jelenti az elsődleges versenyelőnyt a szolgáltatók számára. A budapesti irodapiac egyik fő ütőerét jelenleg a dél-budai folyosó jelenti. A szolgáltatott irodák népszerűsége továbbra is töretlen hazánkban, a XI. kerületben található szolgáltatott irodánk 100%-os kihasználtsággal működik már évek óta. Ezek alapján egyértelmű volt számunkra egy újabb DBH Serviced Office megnyitása a budai oldalon, a most épülő BudaParton”- mondta el Dr. Erdei Sándor, a DBH Group alapító vezérigazgatója. A Property Market az 54 hektáros BudaPart városnegyed megalkotása során kiemelt figyelmet szentelt a legfrissebb nemzetközi irodapiaci trendeknek. A DBH Group és a Property Market együttműködésének köszönhetően, már az első irodaépület 2019-es átadásakor egy igazán közösségi szemléletű, rugalmas bérleti konstrukcióban működő szolgáltatott iroda megoldás válik elérhetővé a budai ingatlanpiacon.
„A BudaPart kiváló elhelyezkedése és infrastruktúrája lehetőséget biztosít a most induló kis-és középvállalatok, start-upok számára is, hogy élvezzék az új városnegyed kínálta előnyöket, valamint a BudaPart bérlői közösségében rejlő networking lehetőségeket. –mondta Dr. Erdei Sándor. Egyedi iroda-, tárgyalóbérlet, valamint személyre szabott szolgáltatásaink az olyan igényes egyszemélyes vállalkozások - például kreatív műhelyek- számára is megoldást kínál, amelyeknek csupán egy-egy tárgyaláshoz vagy workshophoz van szüksége teremre, és felismerték a BudaPart jelentette inspiráló közeget.” – tette hozzá Dr. Erdei Sándor.
A fejlesztő cég, a Property Market megannyi szakember bevonásával álmodta meg a 30 épületből, 15 lakó- és 14 irodaházból, továbbá egy hotelből álló modern városnegyed emberközpontú, közösségi katalizátor szerepet vállaló koncepcióját. A BudaPart projekt első ütemének részeként négy lakóépület mellett a több mint 20 000 négyzetméter bérelhető területtel rendelkező, LEED Gold minősítésű BudaPart GATE 2019 év végén kerül átadásra.
Az épület immáron 40%-os bérbeadottságnak örvend, hamarosan bemutatjuk további bérlőinket. Ez a kivitelezés jelen fázisában kiemelkedő eredménynek számít, így hamarosan újabb irodaépület kerül a piacra. A BudaPart irodáinak bérbeadó ügynökségei a Cushman & Wakefield és az Eston jelenleg is több érdeklődővel tárgyalnak a még szabad, rugalmasan alakítható terekre.
Jövőre már megtelik élettel az első ütem környéke, hiszen körülbelül 1000 fő élhet és dolgozhat a főváros új, már ekkor is megannyi szolgáltatást kínáló városnegyedében.
2021-re elkészül az olajipari vállalat saját beruházásában készülő ikonikus épülete, a 120 méteres, 28 emelet magas, 86 ezer négyzetméteres MOL Campus is, amely újabb 2500 munkavállalónak biztosít 21. századi körülményeket a Kopaszi-gát szomszédságában.
„A BudaParton tapasztalható tartósan magas keresletet részben a közkedvelt dél-budai elhelyezkedésnek, a mindössze 3,5 kilométerre található belvárosnak, a vízpart nyugalmának és a szintén rekreációs lehetőséget kínáló, gondozott parkoknak tudhatjuk be. Az elmúlt években felerősödött a bérlők törekvése arra, hogy az új generációk által már-már elvárásként megfogalmazott munkahelyi körülményeket biztosítsa, ezzel magához vonzza és megtartsa a tehetségeket. Az irodák által körbevett lakóépületekben pedig otthonok várják őket akár vevőként, akár bérlőként.– tette hozzá Csuhay Borbála, a már több mint 1,5 millió négyzetméter beépített területet, majdnem ötven sikeresen lezárt projektet és több ezer vételi és bérbeadási tranzakciót jegyző Property Market értékesítési és vagyonkezelési igazgatója.
Háttérinformációk
A Property Market Kft.
A Property Market Kft. a Market Csoport és a Constellation Holdings Ltd. 2015-ben megalapított, ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. Szakmai sikerekben bővelkedő munkatársai az elmúlt években az Újbudán, a Kopaszi-gát szomszédságában található területen a BudaPart-projekt előkészítésén dolgoztak. A kivitelezés 2017-ben el is kezdődött, 2019-ben az első épületek átadásra kerülnek. A BudaPart egyedülálló fejlesztés mind elhelyezkedésének, mind a zöld- és vízfelület magas arányának köszönhetően. A beruházás azzal a céllal jön létre, hogy egyszerre biztosítsa a minőségi munkához és életmódhoz szükséges urbánus infrastruktúrát, valamint a Duna-part és a környező zöldfelületek segítségével a természetközeliséget és rekreációs lehetőségeket. A teljes projektterület 54 hektár, míg a klasszikus értelemben vett építési terület mindösszesen 24 hektár, a projekt gyakorlatilag egy önálló vegyes funkciós városrész-fejlesztés, ahol 3.000 lakás, 250.000 m2 nettó irodaterület, 15.000 m2 kereskedelmi felület, szálloda, óvodák, bölcsődék, orvosi rendelő, alakul ki és körülbelül 30.000 városlakó (6.000 lakó és 24.000 dolgozó) talál otthonra és munkahelyre.

Sajtókapcsolat:
Steiner Bianka (Republic Group)
steiner.bianka@hellorepublic.com
+36-30-304-8682