Sikeres projektzárás a Korinta Alapítványnál

Szegedi Korai fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Sikeres projektzárás a Korinta Alapítványnál

A Korinta Alapítvány TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0524 azonosító számú projektje keretében 11.729.808 Ft összegű támogatást nyert az Új Széchenyi Program keretében.

A TÁMOP-1.4.1-12/1 projektek célja a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, valamint a civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése. A támogatást elnyerő szervezetek belső kapacitásainak erősítésével az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének javítását, a változó társadalmi és gazdasági feltételekhez való igazodását szolgálja.

A „Találkozások – Hátrányból előny!" című, TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0524 azonosító számú projekt során az Alapítvány 11.729.808 forint támogatási összeget nyert el, amelynek segítségével 3 fő főállású munkatársat (felsőfokú végzettségű, 25 év alatti pályakezdő fiatalt) tudott alkalmazni Szegeden. A Korinta Alapítvány a támogatás keretében vállalta a 3 fő munkatárs munkaviszonyban történő 12 hónapos alkalmazását és azt követően 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatását napi 8 órás munkaviszony keretében.

Az Alapítvány folyamatosan működteti a korai fejlesztő és logopédiai ellátást, amelyben a 3 fő pályakezdő fiatal gyógypedagógust foglalkoztattuk oktatási-nevelési programjaink keretében 2014 tavaszától Szegeden.

A szakmai előmenetelüket és a munkatapasztalat szerzésüket képzések támogatták, valamint 3 fő részmunkaidős mentor segítette.
Munkavégzésük segítéséhez korszerű fejlesztő és IKT eszközöket szereztünk be.

A pályakezdő fiatal munkavállalóink beilleszkedése sikeres volt, munka-erőpiaci helyzetük javult.
A célcsoporttagok munkájának köszönhetően az Alapítvány szolgáltatásai szélesebb körben elérhetővé váltak.