Új csúcsmodellel bővült a beépíthető kombi gőzpárolók palettája

A sütőfunkcióval rendelkező gőzpárolók terén a Miele minden évben jelentős újításokkal jelentkezik. A kínálatot most az új DGC 6860 XXL csúcsmodellel egészíti ki, mely extra méretű párolótérrel és magas felszereltséggel rendelkezik.
Az új modell 68 literes párolóterével egy készülékben egyesíti a gőzpároló és a teljes értékű sütő minden előnyét. A DGC 6860 XXL készülék az eddigieknél még jobb felszereltséggel rendelkezik. Ilyenek például az M-Touch magas felbontású TFT érintőkijelző – mellyel az okostelefonokhoz hasonlóan kezelhetjük a készüléket, továbbá a praktikus kereső funkcióval könnyedén és gyorsan megtalálhatjuk az ideális automatikus programokat –, a szabadalmaztatott kábel nélküli húsmaghőmérő tű, mely a húsok elkészítésénél nyújt hasznos segítséget, valamint a PerfectClean felületkezeléssel készült FlexiClip teleszkópos sínek.

A csúcskategóriás konyhatechnológia

A felhasználási módok sokszínűségét tekintve a Miele sütőfunkciókkal ellátott gőzpárolója a konyhai berendezések csúcskategóriáját képviseli. Egyik kiemelkedő sajátossága a kombinált párolás. Ennél az ételkészítési módnál saját magunk határozhatjuk meg az egyes lépéseket, és az üzemmód mellett pontosan beállíthatjuk a hőmérsékletet, a párolási időt és a párolótér páratartalmát is.

A kombinált pároláson kívül a készülék funkciói között megtalálhatjuk többek között a gőzpárolást, a szuvidálást, a hőlégkeverés pluszt, az alsó-/felső sütést, az intenzív sütést, valamint három grillfunkciót is. A manuális ételkészítési lehetőségeken túl a DGC 6860 XXL több mint 200 automatikus programot kínál, továbbá a fent említett üzemmódokból saját programokat is létrehozhatunk és elmenthetünk.

Legjobb eredmények gyors felmelegítéssel

Gőzpárolás esetén a kimagasló eredmények eléréséhez rövid felmelegedési idő szükséges, ugyanis minél gyorsabban szorítja ki a gőz az oxigént a párolótérből, annál kíméletesebb az eljárás az élelmiszerek számára. A DGC 6860 XXL ebből a szempontból is példaértékű, hiszen a nagy teljesítményű (3,3 kW) gőzfejlesztőnek és a MultiStream gőzbefúvásnak köszönhetően rövid idő alatt melegszik fel 100°C-ra. A MultiStream gőzfejlesztő kizárólag a Miele gőzpárolóiban és kombi gőzpárolóiban található meg.
A Miele nemesacélból készült, strukturált felületű párolótérrel látta el a DGC 6860 XXL készüléket, mely PerfectClean bevonattal is rendelkezik. A PerfectClean olyan szabadalmazott felületkialakítás a tűzhelyek és sütők számára, mely rendkívüli tapadásmentes tulajdonságokkal bír és nagyon könnyen tisztítható. A különösen makacs szennyeződések esetén ezenkívül több tisztítóprogram is rendelkezésre áll, ilyen például a gőzzel történő „áztatás” is.

A készülékhez alapfelszereltségként jár egy univerzális sütőtepsi, egy kombinált rács, egy perforált nemesacél párolóedény, továbbá egy Miele szakácskönyv is. A DGC 6860 XXL PureLine kivitelben nemesacél CleanSteel, briliáns fehér, obszidián fekete és havanna barna színekben kapható.