Esély a nőknek! Komplex szakmai programok megvalósítása Kunszentmiklós térségében

SAJTÓKÖZLEMÉNY
„ESÉLY A NŐKNEK! KOMPLEX SZAKMAI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA KUNSZENTMIKLÓS TÉRSÉGÉBEN”

Kunszentmiklóson és térségében induló projekt fő célja, a nőket a család- és a munka összeegyeztetésében segítő program megvalósítása és Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) létrehozására. A projekt megvalósítására a Felső- Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete vezette konzorcium 200 millió forint európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program EFOP-1.2.9-17 felhívása keretében.

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00105 program célja a nők munkaerő-piaci helyzetének, a család és munka összeegyeztethetőségének javítása. Cél a család társadalmi szerepének stabilizálása, a társadalmi összetartás erősítése. Jelen konstrukció szerinti fejlesztés elsősorban a gyermekvállalási hajlandóság növelése, valamint a munkavállalás megkönnyítése és a munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérés révén segíti a cél teljesülését a térségben. Célja, hogy javuljon a családok anyagi helyzete, illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése.

A konzorciumvezető, Felső- Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete célja, hogy az Egészségügyi Központ konzorciumi taggal, konzorciumi együttműködés keretében hozzon létre és működtessen Kunszentmiklóson és térségében egy Női Információs és Szolgáltató Központot (Nő-Köz-Pont). A projekt hozzá kíván járulni, a nők rugalmas foglalkoztathatóságának javításához, az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítéséhez és elterjesztéséhez, a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésének javításához, növeléséhez a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében. A projekt hozzájárul a magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtéséhez.

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00105 számú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg, melynek keretében a kedvezményezett Felső- Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete vezette konzorcium 200 000 000 Ft értékű vissza nem térítendő támogatással gazdálkodik, amely fedezi az összköltségeinek 100%-át. A projekt 2018. január 01-én indult és várhatóan 2020. december 31-én fejeződik be.

További információ kérhető:
Novákné Bogár Csilla