Plüssállat, társasjáték és tablet a gondtalan családi utazás kulcsa a magyarok szerint

A legtöbb szülő utazáskor társasjátékkal, tablettel és kártyával próbálja lekötni gyermeke figyelmét, a bőröndbe pedig az alvós plüss mellett a kedvenc játékok is bekerülnek – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből.

Hosszabb utazáskor már az úton is komoly szerepe van a játékoknak, amelyekkel a szülő le tudja kötni gyermeke figyelmét, erre a célra a legtöbb magyar család útitársast, tabletet és kártyát visz magával – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. „Nyaraláskor például ezek a játékok nemcsak az autóban hasznosak, hanem a melegebb órákban a medence mellett vagy borús időben a szobában is remek időtöltést nyújtanak az egész családnak. A kutatás szerint a mesekönyvek és a kisautók azonban általában otthon maradnak” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető.

A nyaralásra a gyermekek bőröndjébe mindenképpen bekerül az alvós plüssük és a kedvenc játékaik, minden ötödik esetben pedig még a szeretett takaró sem maradhat ki. „A kicsik sokkal könnyebben hozzászoknak egy új helyhez, ha kedvenc kis barátjuk vagy játékaik velük vannak – mondta Gyaraki Dávid. – A strandoláshoz is érdemes olyan kellékeket vinni, melyek közel állnak a gyermek szívéhez, például kedvenc mesehősét ábrázolják, így sokkal egyszerűbb rávenni őket, hogy felhúzzák a karúszót vagy az úszószemüveget.” A szülők egyébként leginkább a kisebb helyet foglaló, felfújható játékokat keresik, a strandkiegészítők toplistáját az úszógumi, a labda és a karúszó vezeti, ezeket követi az örökzöld vízipisztoly.

A kutatásból kiderült az is, hogy a szülők többsége a gyermekbarát apartmanokat és hoteleket részesíti előnyben nyaraláskor. „A megkérdezettek alapvető elvárása ilyenkor a babaágy, gyermekmedence és játszótér vagy játszószoba, ez utóbbi viszont sok esetben nagyon hiányos felszereltséggel bír – ismertette az eredményeket a REGIO JÁTÉK marketingvezetője. – A gondtalan kikapcsolódás másik fontos követelménye a biztonságos gyermekmedence, ebből a szempontból van eltérés egy szálláshely saját vizes részlege és a strand között.” Négy szülőből három kifejezetten megbízhatónak találja a hotel vagy apartman saját medencéjét a jelen lévő szakképzett felügyelet, a jó hőmérsékletű és megfelelő mélységű víz miatt. A strandok medencéi ezzel szemben kevésbé rózsásak, általában „itt csak akkor érzi biztonságban a szülő a gyermekét, ha folyamatosan pásztázza szemével, különben a nagy tömeg, a csúszós felületek, valamint a mozgó, letörött lépcsők és korlátok életveszélyesek lehetnek” – mondta el a felmérés alapján Gyaraki Dávid.

Az éves vakációjukat töltők 80%-a egyébként belföldi úti célt választ, a megkérdezettek többsége Balaton-parti településen – Siófokon, Balatonfüreden és Balatonkenesén – fog üdülni, külföldi nyaralás esetén pedig leggyakrabban a horvát és az olasz riviérát célozzák meg a családosok.

TOP strandjátékok 2018-ban a REGIO JÁTÉK előrejelzése alapján:

1. Mancs őrjáratos karúszó
2. Pizza alakú matrac