Humán szolgáltatások fejlesztése a helyi erőforrásokra támaszkodva

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata és járás több települése összefogásával 2017. december 1-jén elindult egy komplex fejlesztési folyamat mintegy 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A projekt fő célja a humán közszolgáltatások fejlesztése a lakosság foglalkoztatási képességének és a térség megtartó erejének növelésén keresztül.
Az EFOP-1.5.3-16-2017-00060 „Komplex humán szolgáltatások fejlesztése a helyi közösségekre és erőforrásokra támaszkodva” című projekt keretében a fenti célok elérése érdekében a lakosság munkaerőpiaci csoportos tanácsadásokon és mentori szolgáltatásban vehet részt, a humán közszolgáltatások területén szervezet- és szolgáltatásfejlesztés történik, a dolgozóknak pedig képzések indulnak. A közösségi kezdeményezések támogatása, mint pl. a lakosság különböző szegmensei számára induló klubok és önkéntes programok keretében valósul meg.
A humán közszolgáltatások fejlesztése érdekében a térség döntéshozóinak és a civil élet képviselőinek együttműködésével workshop sorozat keretében zajlik majd a munka annak érdekében, hogy létrejöjjön a „Helyi összefogás a helyiekért” elnevezésű programkoncepció, amely legalább nyolcféle helyben maradást ösztönző programot tartalmaz majd. A projekt programelemeiben közvetlenül résztvevők száma a tervek szerint több mint 3 ezer fő lesz, továbbá a fejlesztés hatására legalább 15 fő helyezkedik el a humán közszolgáltatások területén.
A fejlesztés 2017. december 1. és 2019. november 30. között valósul meg Mezőkovácsháza, Battonya, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Kevermes, Dombegyház és Pusztaottlaka területén, a települések önkormányzatai és a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány összefogásával.
További információ kérhető a projekt hivatalos e-mail címén: 153mezokovacshaza@gmail.com

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék