Mobilkóddal szórakoztatnak a kreatívok

Két dimenzió mozgatja a nyughatatlan marketingesek fantáziáját. Újra terítéken a mobilkód, amely játékosságával immár hazánk reklámszakembereinek is kedvelt eszköze. A QR kód képes arra, hogy a bennünket körülvevő információs zajon áttörve megszólítson minket, bárhol és bármilyen szokatlan körülmények közt találkozzunk is vele.

A mobilkód maga az innováció. A kreatív szakma felfigyelt az információs technológiára és jelenleg is megállás nélkül keresi a lehetőségeket, hogyan lehet hozzáadott értékekkel megtölteni. Próbálja minél ötletesebben bevonni a 21. századi kommunikációba, ahol a digitalizáció, az internet és a tartalommegosztás körül forog minden.

A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, amelynek a varázsa a sebességben rejlik. Azonnal megfejthető, csupán egy okostelefonra van szükségünk, és a nekünk szánt rejtett információ feltárul. Amellett, hogy élvezetes ezeket az üzeneteket felfedezni, kibontani, a kód segítségével rendkívül gyorsan, néhány másodperc alatt juthatunk nagy mennyiségű információhoz. A technológia egyre növekvő rajongói tábora számára a kód újabb kaput nyit az online és offline világ közt. Terjedő használatával lehetőségünk van arra, hogy közterületeken, de akár ruházatunkon is elhelyezzünk mások számára is érdekes kódolt üzeneteket, linkeket, telefonszámokat.

A QR kód jövője folyamatos mozgásban van, a kreatív szakma képviselői már olyan megoldásokon gondolkodnak, hogyan lehetne folyamatosan változó, automatikusan generált mobilkódokkal akár pillanatnyi Facebook, vagy Twitter státuszt pólón, vagy az autó motorháztetején megjeleníteni.

Ötletes megoldásoknak nincs híján a hazai piac sem. A napokban indul útjára az a nyereményjáték, mely QR kódok megfejtésére invitálja a mobilkommunikációt és a divatot egyaránt kedvelőket – mondta Pandur Imre, a dunapiac.hu-t üzemeltető cég ügyvezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ezzel az akcióval szeretnék hangsúlyozni a mobilkódok önálló felhasználásának lehetőségeit. Békés Zoltán, a MrSale Öltönyüzlet cégvezetője ehhez hozzátette, hogy olyan játékot is indítanak, amely saját, szabad szemmel is értelmezhető kód megalkotására buzdítja az érdeklődőket.

Részletek a http://www.megaglobal.hu/kulonleges-akcio oldalon olvashatók, a játék részletes leírása pedig a http://www.mrsale.net/qr-kod-nyeremenyjatek oldalon található.