Fábián Kornélia Edina 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP 2.3.6.B-12-1/1 kódszámú „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című konstrukció keretén belül.

A projekt új mikrovállalkozás indítását tervező fiatalok támogatását célozta meg. A 3 millió forint támogatás fő célja Fábián Kornélia Edina egyéni vállalkozó, Hungarikum Kézműves Bolt nyitása és Ékszerkészítő Műhelyének létrejötte, elindítása volt.  Ennek felhasználása 2015.01.01-2015.06.31 között történt meg.

A vállalkozó ebből finanszírozni tudta a cég alapításához és sikeres működéséhez szükséges teendőket és eszközöket. A projekt első szakaszában az alapításhoz szükséges adminisztratív teendőket végezte el, majd ezt követően irodai eszközöket vásárolt, és olyan piacra jutást elősegítő szolgáltatásokat vett igénybe, melyek elősegítették a vállalkozás hatékony elindítását. Webshopot indított a saját készítésű ékszerei értékesítéséhez, a műhelyébe elektromos kemencét szerzett be a készítéshez. Üzlethelyiséget alakított ki, ahol hazai kézműves termékeket lehet vásárolni, főként helyi kézművesek portékáit. Ezzel elősegítette a környékbeli alkotók népszerűsítését, lehetőséget biztosítva a portékáik értékesítésére.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt címe: Hungarikum Kézműves Bolt és Műhely.

A projekt azonosító száma: TÁMOP-2.3.6.B-12-1/1-2014-0201

A projekt megvalósítási ideje: 2015. január 1 – 2015. június 31.

Elnyert támogatás összege: 3 000 000 Ft

További információ kérhető: kornelia.fabian@gmail.com