Befejeződött Pári község egészségre nevelő és szemléletformáló projektje

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződött Pári község egészségre nevelő és szemléletformáló projektje

Pári Ifjúsági és Nemzetiségi Egyesület 2012-ben 9 455 600 európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” meghirdetett pályázati kiírásán. A projekt 100%-os támogatási intenzitással megvalósult projekt a közösség testi-lelki jóllétének elősegítését célozta.

A 657 fős Tolna megyei Pári községben romák, németek és magyarok élnek együtt. A projekt célja, hogy egészségre nevelő és szemléletformáló programokon keresztül hozzájáruljon nem csupán a lakosok egészségi állapotuk javulásához, betegségek megelőzéséhez, hanem az aktív és kooperatív közösségi élet kialakításához is. Ezt az integratív szemléletet tükrözi az idősebb, fiatalabb korosztályok és a családok aktív bevonása is.

A pályázó Pári Ifjúsági és Nemzetiségi komplex programsorozatot tervezett a különböző célcsoportok célzott megszólítására és a közösségépítésre. A 10 alkalommal megvalósuló különböző klub foglalkozások a célcsoportok igényeit figyelembe véve egy-egy tematika mentén épültek fel az időseket érintő egészségmegőrzéstől a lelki egyensúly megtartást segítő kompetenciák fejlesztésesig. A gyermekek és a fiatal korosztályok életmód táborban és az ifjúsági sportnapon informális tanulás keretében ismerkedtek meg az egészséges életmód fontosságával és különböző módszerekkel. A projekt külön megszólította a közintézmények dolgozóit is egy speciálisan a számukra szervezett sportnap keretében. Az integratív programok, a helyi és a települések között szervezett bicikliverseny, a falu sportnap, az egészségnap-főzőverseny és a biofesztivál keretében lehetőség nyílt a közös, élmény alapú tanulásra, a klubnapokon elsajátított ismeretek gyakorlati megvalósítására, tesztelésére, elmélyítésére.

Az egy éves projekt sikeresen zárult 2014 júliusában, a projekt eredmények fenntartását az elkészült települési egészségterv garantálja.

A projekt megvalósítás ideje: 2013.08.05 - 2014.07.04.
Projektazonosító: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0945

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv

tanfolyam | SEO