10 családból 9 ünnepli a gyereknapot - a többség 3800 forintért vásárol ajándékot

Tíz magyar családból kilenc ünnepli a gyereknapot, melynek apropóján minden második szülő átlagosan 3800 Ft értékben vásárol játékot – derül ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. A kicsik idén leginkább szabadtéri-, kreatív-, valamint sporteszközöknek örülhetnek.

Tízből kilenc család ünnepli idén a gyereknapot, melyre minden második szülő átlagosan 3800 forintért vásárol játékot, 6000 forintnál többet csak minden negyedik családban költenek erre a célra. „A nyár közeledtével leginkább szabadtéri- (29%) vagy kreatív játékokat (27%) és sporteszközöket (21%) kapnak ajándékba a kicsik, ezeket a LEGO, a kifestő és a társasjátékok követik” – ismertette a REGIO JÁTÉK friss kutatásának eredményét Gyaraki Dávid, a cég marketingvezetője. A megkérdezettek mindössze 5 százaléka ad pénzt is gyereknapra, ők nagyrészt 1-2000 Ft-tal járulnak hozzá a persely tartalmához.

Az ünneplő családok jellemzően útra kelnek a hétvégén: kétharmaduk a helyi gyereknapi rendezvényeket látogatja meg, egyharmaduk pedig kirándulni indul, emellett a közös játék is nagy szerepet kap. „A kutatásunkból kiderült, hogy a szülők szeretik fizikailag és szellemileg is megmozgatni gyermeküket, és erre igényük is van a kicsiknek. Legjobban az ugrálóvárat, a trambulinozást és a kreatív foglalkozásokat várják gyereknapon, az ovisoknál nagy sláger még az arcfestés, míg a felsősök körében a tréfás vetélkedő is” – mondta el Gyaraki Dávid.

Pünkösdi hosszú hétvége

„A gyereknap utáni pünkösdi hétvége újabb remek alkalmat ad arra, hogy kicsivel több minőségi időt töltsön együtt a család. Idén a kisgyermekesek egyharmada tölti a hosszú hétvégét házon kívül, legtöbben kirándulni mennek (50%), vagy a rokonokat látogatják majd meg (45%)” – árulta el a REGIO JÁTÉK marketingvezetője. A legnagyobb rohamra a Balatonnál kell számítani, de sokan indulnak az Északi-középhegység és Budapest irányába is az első júniusi hétvégén.

TOP5 gyereknapi ajándék:
1. Szabadtéri játék
2. Kreatív játék
3. Sporteszköz
4. LEGO
5. Könyv, kifestő

TOP5 belföldi úti cél pünkösdkor a kisgyermekes családok körében:
1. Balaton
2. Északi-középhegység
3. Budapest
4. Bakony
5. Velencei-tó

A kutatás háttere:
A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK által frissen, 2017. május 17-21. között elvégzett online kutatásán alapulnak, melyben 1446, 14 év alatti gyermekkel rendelkező szülőt kérdeztek meg a gyereknaphoz kapcsolódó szokásaikról és pünkösdi terveiről.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO