Magam adom! – Siklós Járási nők a családban és a munkahelyen, nő-köz-pont kisharsányban

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különösen az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésével -ez annak a 200 millió forint támogatást nyert, “Magam Adom! -Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” című projektnek a fő célja, melyet a Biztosítási Oktatási Intézet Fejlesztési Alapítvány Szakgimnázium valósíthat meg a Junior Achievement Magyarország Oktatás, Vállalkozásszervezési Alapítvánnyal, a Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesülettel, valamint a Kisharsányért Közalapítvánnyal konzorciumban.

A program tervezett tevékenységeit és szolgáltatásait a projekt keretében kialakítandó Női Információs és Szolgáltató Központ koordinálja majd. A programban tervezett tevékenységek magukba foglalják a nők munkaerőpiaci helyzetét támogató képzések szervezését és segítő szolgáltatások megvalósítását egyaránt. Ezek témái és céljai lesznek a munkaerőpiaci reintegrációs képzések, álláskeresési tanácsadás, női vezetés és vállalkozói tevékenység elősegítése, vállalkozóvá válást segítő képzés, munkaerőpiaci klub működtetése, munkaerőpiaci tanácsadás, munkáltatói együttműködési programok kialakítása, atipikus workshopok szervezése és mentális felkészítés, utóbbi keretein belül: önismeret és életpálya, tematikus támogatói csoport, férfi és női csoportok, családi mediáció, roma kisebbségi csoportok és esélyegyenlőség témakörökben.

A projekt magában foglalja a jó gyakorlatok feltérképezését és átadását, kommunikációs és ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységek szervezését, lebonyolítását. A megvalósítók női munkaerőpiaci klubot hoznak létre, települési rendezvényeket és szakmai konferenciákat szerveznek az érdeklődők számára, a munkáltatók és a munkavállalók, álláskeresők bevonásával.

A 2020. június 30-ig tartó projekt során legalább 500 fő részesül képzésben, fejlesztésben, felkészítésben és 500 fő vehet igénybe segítő szolgáltatásokat, például munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatást, képzési tanácsadást, munkavállalói ismeretek bővítését. A projekt megvalósításának eredményeként tehát 1000 fő célcsoport közvetlen elérésére nyílik lehetőség a nők atipikus foglalkoztatásának népszerűsítése érdekében.