Uniós támogatásból fejlődik a Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola

2015. március 10.

Sajtóközlemény

Uniós támogatásból fejlődik a Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola 28.382.100 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Innovatív iskolák fejlesztésére kiírt pályázati konstrukció keretében. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összköltségének 100%-a.

Az „Innovatív programok a gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskolában” című projekt tevékenységei 2013. március 25 - 2015. március 24. között valósultak meg.

A projekt célja a tanulók nevelésének kiteljesítése a test, a lélek és az értelem arányos fejlesztésének, valamint az ismeretek készségek, képességek, jártasságok és attitűdök összhangjának tiszteletben tartásával. A pályázat támogatta a megújuló, magasabb szakmai színvonalon működő köznevelési rendszer működését, az oktatás és képzés minőségének és hatékonyságának javítását, kiemelten az idegennyelvtudást, digitális írástudást, életviteli, és egészségfejlesztési készségeket, környezettudatosságot.

A fejlesztés során az iskola tanulói több alkalommal is lehetőséget kaptak, hogy térítésmentesen vegyenek részt erdei illetve nyelvi táborokban.  A tantestület egészségnapok és a mindennapos testnevelési sorozat segítségével valamint sítáborban tudatosította a gyerekekben az egészséges életmód és a rendszeres sportolás jelentőségét. A tanulók fele konfliktuskezelési illetve családi életre nevelő programban vett részt.  A kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismereteket komplex oktatás keretében sajátíthatták el a tanulók. A projektben Márton napi rendezvényt valósítottunk meg hagyományteremtő céllal.

A beszerzésnek köszönhetően új nyelvi, testnevelési, informatikai, kísérleti és szemléltető eszközökkel gazdagodott az iskola. Az intézmény pedagógusai a köznevelési törvényben megfogalmazott új nevelési feladatokhoz kapcsolódó ismeretek elsajátítását, korszerű oktatási módszerek megismerését segítő tanító- és tanártovábbképzéseken vettek részt.

A projekt segítségével a tanulók megfelelően képzett pedagógusok közreműködésével új, számukra eddig ismeretlen tudásanyaggal, tanulási formákkal ismerkedhettek meg. A projekt eredményeként a diákok számára élvezhetővé és mindennapossá váltak azok a tevékenységek, melyek elengedhetetlenek fejlődésükhöz, fizikai és szellemi egészségükhöz.

Gyöngyöshalászi Széchényi István Általános Iskola

3212 Gyöngyöshalász, Széchenyi u.1.

www.altisk-gyhalasz.sulinet.hu