Megvalósult a "Kis hőbevitelű robotosított hegesztés alkalmazása bevonatos lemezeken" c. projekt

A Crown International Kft. és a FERROPAN-Építő Kft. konzorciuma megvalósította GINOP-2.1.1-15-2015-00227 azonosító jelű projektjét, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” c. felhívás keretében megkötött támogatási szerződésnek megfelelően. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, összesen 249,58 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

A konzorciumi együttműködés keretében megvalósított projekt közvetlen célja egy olyan – elsősorban a járműiparban használt – bevonatos lemezekre alkalmazható robotos hegesztési technológia és az alkalmazást szavatoló prototípus kifejlesztése volt, mellyel jelentősen csökkenthető a lemezbevonat-hegesztés során keletkező sérülések mértéke, ezáltal hozzájárulva a bevonatos lemezek ívhegesztési munkáinak idő- és költségráfordításának mérsékléséhez.

A projekt eredményei a terveknek megfelelően közvetlenül alkalmazhatók lesznek az autóiparban, az innovatív, jelenleg nem megtalálható módszertan mind a hazai, mind a külföldi autógyárakban és a járműipari beszállítók érdeklődésére tarthat számot.

A fejlesztés során a vállalati együttműködésen túlmenően a projekt megvalósításában a Dunaújvárosi Egyetem és a GATE Nonprofit Kft. is részt vett, a kutatóhelyek bevonásával a projekt közvetett célja az ágazat kutatási és ipari szereplői együttműködési képességének javítása, hozzájárulva azok innovációs- és versenyképességének javításához.

A projekt a berendezés prototípusának, valamint a megvalósítás során kialakított technológiai leírás elkészülésével zárult le.