Befejeződött a Kristály-Clean Kft. rugalmas foglalkoztatási formákat bevezető projektje

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Kristály-Clean Kft. 2012-ben 7 162 000 Ft európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Rugalmas munkahelyek” meghirdetett pályázati kiírásán. A 100%-os támogatási intenzitással megvalósult projekt a munkaszervezés hatékonyságához, valamint a rugalmas munkavégzés feltételeinek megteremtéséhez járul hozzá.

A 2005-ben alakult vállalkozás fő tevékenysége az általános épülettakarítás. 2012-ben a Kristály-Clean Kft. pályázatot nyújtott be, hogy megteremtse a rugalmas munkaszervezés és a rugalmas foglalkoztatás feltételeit a vállalat működésében. Ezzel célja egyrészt a munkavállalói igények becsatornázása a munkaszervezésbe, másrészt a megrendelői oldalon keletkezett, akár szezonálisan jelentkező igények jobb kielégítése volt.

A 100%-ban európai uniós forrásból megvalósult projekt keretében a Kristály-Clean Kft. új típusú munkaerő gazdálkodási politikát valósított meg. Ennek részeként általánosan és speciálisan egy-egy munkavállalói csoportot célozva új folyamatokat vezetett be. A munkafolyamat-analízis keretében megtörtént a munkakörök elemzése és rugalmassá tételének feltérképezése. Erre építve az új típusú munkaidő szervezés tevékenység során a vállalkozás racionalizálta munkafolyamatait és a munkaköröket, melynek eredményként javaslatot tett az egyes munkakörökhöz kapcsolódó rugalmas munkavégezési formák bevezetésére. A projekt részeként átvizsgálásra és megújításra került a dolgozókat érintő munkavállalói dokumentáció az új Munkatörvénykönyve és a bevezetett folyamatokkal összhangban.

A hatékonyabb működést továbbá teljesítményértékelési rendszer kidolgozásával és bevezetésével teremtette meg a vállalkozás. A projektben megvalósult szervezetfejlesztési tevékenység mellett a cég nagy hangsúlyt fektetett szervezeti kultúra és a vezetői attitűd formálására, így az új folyamatok megszilárdítására is. A projektben teljesítménymenedzsment, rugalmas foglalkoztatási kultúra és konfliktusmenedzsment képzésen vettek részt az érintett munkavállalók.

A projekt eredményeként a vállalkozás nemcsak a munkavállalói igények jobb kielégítésére vált képessé, de a piaci igények változásához is rugalmasabban tud majd a jövőben alkalmazkodni.

A projekt megvalósítás ideje: 2013.07.18. – 2014.07.17.

Projektazonosító: TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0287

Kristály-Clean Kft.
Cím: 4027 Debrecen, Füredi út 59.
E-mail: emiltakarit@freemail.hu

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv

tanfolyam | SEO