Befejeződött a Tömb 2002 Kft. rugalmas foglalkoztatási formákat bevezető projektje

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Befejeződött a Tömb 2002 Kft. rugalmas foglalkoztatási formákat bevezető projektje

A Tömb 2002 Kft. 2012-ben 14 850 000 Ft európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Rugalmas munkahelyek” meghirdetett pályázati kiírásán. A 100%-os támogatási intenzitással megvalósult projekt a munkaszervezés hatékonyságához, valamint a rugalmas munkavégzés feltételeinek megteremtéséhez járul hozzá.

A több mint 200 főt foglalkoztató, hajdúböszörményi vállalkozás 2002 februárjában jött létre, fő tevékenysége a takarítás, tisztítás, valamint a parkfenntartás és a karbantartás. 2012-ben a Tömb 2002 Kft. pályázatot nyújtott be, hogy megteremtse a rugalmas munkaszervezés és a rugalmas foglalkoztatás feltételeit a vállalat működésében. Ezzel célja egyrészt a munkavállalói igények becsatornázása volt a munkaszervezésbe, másrészt a megrendelői oldalon keletkezett, akár szezonálisan jelentkező igények jobb kielégítése vezérelte. Ezen túlmenően a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva a vállalkozás elő kívánja segíteni a megváltozott munkaképességű csoportok munkaerő-piaci re-integrációját: számukra, a megváltozott munkaképességgel összhangban, rugalmas foglalkoztatási keretek között biztosít lehetőséget munkavégzésre.

A 100%-ban európai uniós forrásból megvalósult projekt keretében a Tömb 2002 Kft. új típusú munkaerő gazdálkodási politikát valósított meg. Ennek részeként általánosan és speciálisan egy-egy munkavállalói csoportot célozva új folyamatokat vezetett be. A munkafolyamat-analízis keretében megtörtént a munkakörök elemzése és rugalmassá tételének feltérképezése. Erre építve az új típusú munkaidő szervezés tevékenység során a vállalkozás racionalizálta munkafolyamatait és a munkaköröket, melynek eredményként javaslatot tett az egyes munkakörökhöz kapcsolódó rugalmas munkavégezési formák bevezetésére. A projekt részeként átvizsgálásra és megújításra került a dolgozókat érintő munkavállalói dokumentáció az új Munkatörvénykönyve és a bevezetett folyamatokkal összhangban.

A megrendelői oldalon jelentkező igények kielégítése és a rugalmas foglalkoztatási formák hosszú távú működtetése érdekében a projektben munkaerő-piaci adatbázis került kialakításra, amely a humánerőforrás politika megújításához és annak fenntartásához járul hozzá.  Míg a kismamákat célzó és a megváltozott munkaképességűeket érintő program a projekt speciális célcsoportjainak integrációját segíti elő, a projektben megvalósult képzések a szervezeti kultúra és a vezetői attitűd formálásával járultak hozzá a projekt céljainak eléréséhez.

A projekt megvalósítás ideje: 2013.07.18. – 2014.07.17.

Projektazonosító: TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0394

Tömb 2002 Kft.

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Désány u. 16.
E-mail: torok_imre73@freemail.hu

 

 

 

 

 

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO