Nagyot ment tavaly a hagyományos játékpiac

2016. teljes magyar játékpiaci forgalma megközelítőleg 40-45 milliárd forint volt, melyből a piacvezető REGIO JÁTÉK 20-25 százalékos részesedést szerzett. A játékáruházlánc 8 százalékos növekedés mellett 9,8 milliárd forintos forgalommal zárta az elmúlt évet. A legmozgalmasabb időszak továbbra is a karácsony volt, mely a forgalom kétharmadát adta, a toplistában pedig továbbra is előkelő helyen szerepelnek az évtizedek óta ismert klasszikusok.

Magyarország teljes játékpiaci forgalma 2016-ban – az azt megelőző évi, közel 38 milliárdról – 40-45 milliárd forintra nőtt. A piacvezető REGIO JÁTÉK közel 10 százalékkal bővült 2015-höz képest, így 9,8 milliárd forinttal zárta a tavalyi évet. „A legnagyobb forgalom október és december között van, ilyenkor a teljes év nagyjából 60 százaléka realizálódik, de kiemelt időszak a húsvét (10%) és a gyereknap is (8%). Az átlagos kosárérték a hagyományos áruházi értékesítésnél enyhe növekedést mutat (2016-ban 6340 Ft), míg online megrendelés esetén nagyjából 6 százalékkal, 6829 forintra nőtt” – mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője. 2017-ben további, törökbálinti áruháznyitással, valamint a SuperShop programhoz való csatlakozással kívánják piacvezető pozíciójukat megtartani.

Egyre többet vásárolunk online okoseszköz segítségével

A REGIO JÁTÉK becslése szerint a teljes játékpiac közel 20 százaléka valósult meg online felületen 2016-ban. „Játékáruházláncunk esetében azonban a hagyományos offline kereskedelem realizálja a forgalom döntő többségét (90%), ám egyre többen vásárolnak interneten keresztül is” – mondta el Gyaraki Dávid. A REGIO JÁTÉK eladási statisztikái szerint tavaly 65 százalékkal több (közel 52 ezer) megrendelés érkezett online: ezen belül is dinamikusan nő az okoseszközökről bonyolított vásárlások aránya. „19 százalékról 26 százalékra emelkedett a webáruházunkat tabletről (6%) vagy okostelefonról (20%) megtekintők száma az elmúlt évben, ezért folyamatosan törekszünk a fejlesztéseinkkel maximális vásárlói élményt biztosítani ezeken a felületeken is” – tette hozzá a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

Újragondolt retró játékok az örök kedvencek

A tavalyi év legkelendőbb játékai a társas-, kirakós-, baba- és autós játékok, valamint az (interaktív) plüss kategóriákból kerültek ki. „Külön öröm számunkra, hogy az általunk forgalmazott eredeti (Gazdálkodj okosan!) vagy éppen újragondolt (diavetítő) játékok a vásárlóink kedvencei évről évre, ahogy azt is fontos megjegyezni, hogy a top 10 játékból 6 társasjáték, mellyel az egész család minőségi időt tud együtt tölteni. Szintén érdekesség a tavalyi évből, hogy a klasszikusan lányos játékok sokkal kelendőbbek voltak a hagyományosan fiúknak szóló termékekkel szemben” – tette hozzá Gyaraki Dávid marketingvezető.
A vállalat sikerét 2016-ban számos elismeréssel díjazták: amellett, hogy az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplőjének választották, második alkalommal kapott Bisnode AAA tanúsítványt, valamint Családbarát Vállalkozás és Kiváló Fogyasztói Márka díjat is nyert.


TOP 10 termékkategória 2016-ban:
(Zárójelben a kategória 2015-ös helyezése.)

1. Társasjáték, kártya (1.)
2. Puzzle (1.)
3. Baba, babakocsi (6.)
4. Autó, jármű (5.)
5. (Interaktív) plüss (7.)
6. Kreatív, fejlesztőjáték (-)
7. Szerepjáték (-)
8. Elektronikus játék (-)
9. Szabadtéri játék (8.)
10. Építőjáték (9.)

TOP 10 termék 2016-ban:
(Zárójelben a termék 2015-ös helyezése.)

1. Diavetítő (1.)
2. Pancs Mancs kutyusfürdető társasjáték (-)
3. Csótánycsapda társasjáték (2.)
4. Furfangos labirintus társasjáték (-)
5. Charlie interaktív plüss kutyus (-)
6. Peonza Turbo Flash (-)
7. Stoopido társasjáték (-)
8. Zapf Baby Born baba (10.)
9. MimiQ Grimaszpárbaj társasjáték (-)
10. Gazdálkodj okosan! társasjáték (9.)

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék