Sikeres 2011-es pénzügyi évet zártak – továbbra is növekedési pályán a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár 2011-ben is folytatta sikeres működését, továbbra is a gyógyszeripari átlag felett növekszik. Növekedésének jókora részét kitevő vényköteles készítményei mellett vénynélküli és állatgyógyászati üzletága is jelentős növekedést ért el a tavalyi évben. A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár bizakodóan tekint a jövőre, hiszen sikeresen teljesítette az elmúlt évre kitűzött céljait – beleértve a növekedést is. A 2011-es üzleti évben az árfolyamkorrekció utáni nettó értékesítése 6,2%-os növekedéssel elérte a 13,2 milliárd eurót. A vállalat forgalmának jelentős részét vényköteles készítményei adták, mely az elmúlt év összes nettó értékesítésének 77%-át tette ki - 8,2%-os növekedésével a gyógyszeripari átlag felett növekedett. Mind új bevezetésű, mind érett készítményei ígéretes növekedést mutatnak. A 629 millió euró forgalmat elért orális antikoaguláns készítményük piaci bevezetése is jelentősen hozzájárult a Boehringer Ingelheim növekedéséhez az elmúlt évben. A működési eredmény 2,3 milliárdra nőtt, ami 17,3%, a nettó értékesítésből származó adózás előtti eredménynek felel meg - jelentette be a Boehringer Ingelheim menedzsmentje, a vállalat nemrégiben megrendezett éves sajtótájékoztatóján, Ingelheimben. A Boehringer Ingelheim saját, rendkívül versenyképes kutatásaival, családi tulajdonban lévő vállalatként, sikeresen és tartósan biztosítja függetlenségét. “A saját kutatás-fejlesztési befektetéseinknek köszönhetően a növekedés egy új szakaszát kezdjük meg”, tette hozzá Prof. Andreas BARNER, az igazgatótanács elnöke, továbbá gyógyszerkutatás-fejlesztési és orvostudományi ágazatokért felelős tagja. A 2011-es év nem volt könnyű a Boehringer Ingelheim magyarországi leányvállalata számára sem, azonban folyamatosan bővülő innovatív portfóliójának köszönhetően a vállalat megőrizte 1,9%-os növekedését a hazai piacon. Évi mintegy 12 milliárd forintnyi gyógyszer értékesítésével a 19. a hazai gyógyszerforgalmazók rangsorában. Meghatározó hazai eredmények 2011-ben: • Támogatással érhető el az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott fix kombinációt tartalmazó tabletta, mely erőteljes és egyenletes vérnyomáscsökkentő hatást biztosít. • Az Európai Bizottság törzskönyvezi az új DPP-4 gátló készítményt, amely hatékony vércukorszint szabályozást biztosít a nem célértéken lévő 2-es típusú diabéteszes betegek számára. • Az Európai Bizottság jóváhagyja az áttörést képviselő, szájon át adható véralvadásgátló alkalmazását stroke prevencióra, pitvarfibrilláló betegek esetében. • Új, napi egyszeri adagolású, retard készímény alkalmazását engedélyezik az Európia Unióban, mely más antiretrovirális szerekkel kombinálva, HIV-1 fertőzés kezelésére javallott. • 2011-ben a Boehringer Ingelheim márka Business Superbrands 2011 elismerésben részesül Magyarországon. • Az új hatásmechanizmusú, igazi innovációt jelentő véralvadásgátló készítményük 2011-ben egyedüli díjazottként nyeri el az „Év Gyógyszere” díjat. „Az elmúlt év rendkívül nehéz volt a Boehringer Ingelheim magyarországi leányvállalata számára. A 2011-ben tovább szigorított gyógyszeripari szabályozók különösen nagy terhet róttak ránk: 1,5 milliárd Ft gyógyszeripari különadót kellett befizetnünk. Ennek ellenére elégedettek lehetünk a számunkra legfontosabb eredménnyel: egyre több beteget gyógyítanak korszerű gyógyszereinkkel, melyek terápiás előrelépést jelentenek a korábbi gyógyszerelésekhez képest. Célunk továbbra is megegyezik a vállalatot alapító Albert Boehringer által kitűzött célokhoz: jelentős terápiás előnyöket kínáló innovatív készítmények kutatásával, fejlesztésével és forgalmazásával járulunk hozzá emberek és állatok gyógyításához – fűzte hozzá dr. Zalai Gábor, a Boehringer Ingelheim magyarországi fióktelepének igazgatója az elmúlt év eredményeihez. A kutatás és fejlesztés garantálja a jövőbeni életképességet A vállalat saját kutatási területein végzett új fejlesztéseivel biztosítja fejlődését a jövőre nézve: “Szeretnénk új gyógyszereket elérhetővé tenni, elsősorban olyan terápiás területeken, mint a diabétesz, onkológia, hepatitisz C és idiopátiás pulmonáris fibrózis, csak úgy, mint a légzőszervi megbetegedések területén”, fejtette ki az igazgatótanács elnöke. A tiotrópium hatóanyag használata az asztmában, az új terápiás kezdeményezések a krónikus hepatitisz betegségben és az idiopátiás pulmonáris fibrózis kezelésére szolgáló nintedanib hatóanyag kifejlesztése, mind tesztelés alatt állnak. Prof. BARNER: “Ezek az új fejlesztések számos terápiás előnyt jelentenek majd betegeink számára.” Annak érdekében, hogy képes legyen folytatni új, innovatív készítmények kifejlesztését, a vállalat folyamatosan visszaforgatja saját nettó értékesítésének jelentős hányadát a kutatás-fejlesztésbe. 2011-ben a Boehringer Ingelheim a kutatásra és fejlesztésre szánt kiadásait 2,5 milliárd euróra növelte (+3%), ami a vényköteles üzletágából származó nettó értékesítésének 23,5%-a. Ezzel az aránnyal a Boehringer Ingelheim magasan a piaci átlag felett áll. A vállalati eredmények jelentős javulása A Boehringer Ingelheim 2011-ben elért növekedéséhez összes üzletága hozzájárult: a vényköteles gyógyszerek, a vénynélküli készítmények, az állatgyógyászati termékek ágazata és az ipari ügyfelekkel folytatott üzletek (elsősorban a biotechnológiai készítmények piaca) is. A teljes nettó értékesítése 12,6 milliárd euróról 13,2 milliárd euróra nőtt. A nettó értékesítésből származó adózás előtti eredmény 15,1%-ról 17,3%-ra emelkedett, és a 40%-os saját tőke arányával a vállalat szilárd pénzügyi alapokon áll. Vénynélküli üzletága szintén számottevő növekedést mutatott a 2011-es évben. Az árfolyamkorrekció utáni nettó értékesítése 7,1%-kal nőtt. A növekedést elsősorban a vezető márkái adják, melyek mindegyikét a saját piaci területén belül az első három között rangsorolják. Ahogy az a korábbi években is volt, a Boehringer Ingelheim a világ 10 legnagyobb vénynélküli készítményeket forgalmazó gyógyszercégei között a 6. helyet foglalja el. Az állatgyógyászati üzletág szintén piac feletti növekedést mutat 2011-ben az állatgyógyászati üzletág újra pozitív növekedést ért el, nettó értékesítése 921 millió euróról 976 millió euróra növekedett. A Boehringer Ingelheim az állatgyógyászati üzletágával egyike a világ leggyorsabban növekvő állatgyógyászati készítményeket szolgáltató vállalatainak. Az árfolyamkorrekció utáni növekedése 8%, ami ismét piac feletti növekedést mutat. A 257 eurós nettó forgalmával a Boehringer Ingelheim legnagyobb forgalmat generáló állatgyógyászati készítménye az egyik sertésvakcinája. Az állatgyógyászati üzletág 7%-kal járult hozzá a vállalat nettó értékesítéséhez. A Németországban, Hanover-ben található új Boehringer Ingelheim Állatgyógyászati Kutató központjával a vállalat létrehozta az állatgyógyászati oltóanyagok európai kutatóközpontját. Növekedésben a biogyógyszerek Az ipari ügyfelekkel lebonyolított üzletek, melyek magukba foglalják a biotechnológiai készítményekkel, gyógyszergyártással és gyógyszeripari alapanyagok bérgyártásával folytatott tevékenységeket, árfolyamkorrekció után 9,2% növekedést értek el. A 697 millió eurós nettó értékesítése, ami 2010-ben 638 millió euró volt, körülbelül 5%-kal járult hozzá a vállalat értékesítéséhez. Ez a növekedés főként a biokészítmények pozitív fejlődésének tudható be, ami 74%-os részesedésével jelentős hatással van erre az üzletágra. Kitekintés 2012-re Csakúgy mint az előző években, a Boehringer Ingelheim a jövőben a saját innovatív készítményei kutatására és fejlesztésére fókuszál. “Terveink szerint olyan terápiás területeken szeretnénk nyitni, ahol jelentős terápiás igény jelentkezik és ezért a jövőben további jelentős befektetéseket szeretnénk eszközölni a saját kutatás-fejlesztéseinkbe”, hangsúlyozta Prof. BARNER. Bővítik két innovatív készítményük – a véralvadásgátlójuk és új DPP-4 gátlójuk - piaci pozícióját, illetve a biokészítmények és az állatgyógyászati üzletág területén is növekedést várnak. Összességében véve, 2012-ben a Boehringer Ingelheim további erős egyszámjegyű növekedésre számít, mely szintén pozitívan befolyásolja majd a vállalat profitabilitását.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv

tanfolyam | SEO