Munkahelyteremtéssel járó komplex fejlesztés indult a Palotás-Mix Kft-nél

A „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” című pályázati kiíráson a Palotás-Mix Gumiipari Kft.  közel 102 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A 717 millió forintot meghaladó összköltségű projekt során a cég kemeneshőgyészi székhelyének komplex technológia- és infrastruktúra fejlesztését valósítja meg.

A beruházás megvalósítása során technológiai korszerűsítést eredményező új berendezések beszerzése történik, melyek a kapacitásbővítésen túl új termékek előállítására is lehetőséget biztosítanak majd a társaság számára. A technológiai korszerűsítéshez kapcsolódóan korszerű informatikai hátteret biztosító hardvereket és szoftvereket is vásárol a cég.

Az infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében a vállalkozás egy új gyártócsarnokot is épít, továbbá a fentiek működtetési feltételeit biztosító külső infrastrukturális fejlesztések is megvalósulnak.

Az alkalmazandó technológia ilyen mértékű bővítése, a kibocsátás tervezett bővítése szükségszerűen magában hordozza a munkavállalók létszámának a bővítését. A projekt eredményeként és hatására a Palotás-Mix Kft. újabb 10 fő részére teremt munkahelyet. A társaság ilyen módon is megjelenített, növekedésre építő gazdálkodása közvetlenül segíti elő a foglalkoztatás bővülését a térségben.

A fejlesztés megvalósításával a Palotás-Mix Kft. célja, hogy az alkalmazandó technológia minőségének és termelékenységének javításával sikeresen szerepelhessen a nemzetközi versenyben, valamint megszilárdíthassa piaci pozícióját a gumikeverékek gyártása során.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.3-12 „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” elnevezésű pályázati kiírásán 101 860 887 forint uniós támogatást elnyert, 717 133 234 forint összköltségvetésű fejlesztési beruházás 2013. február 11-én kezdődött és várhatóan 2014. szeptember 1-én fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.