Befejeződött a Z-Form Kft Környezetbarát közműfedél tervezése-gyártása című projektje

A Z-FORM Kft Magyarország egyik legjelentősebb gumi- és műanyagalakító fröccsszerszám tervező és gyártó vállalkozása. Jelentős beszállítója az EU autó- és háztartási gépiparban dolgozó gumi- és műanyag termékeket előállító beszállítóinak. Árbevétele 90%-át meghaladó részét az EU területére történő értékesítéssel realizálja. Fő filozófiája: nem csak megfelelő minőségben és határidőre legyártja a megrendelt szerszámot, hanem szellemi kapacitását rendelkezésre bocsátva "együtt fejleszt" a megrendelőjével. Aktívan részt vesz a szerszámok "utóéletében" is, javítási-optimalizálási munkálatok elvégzésével hozzájárul a tökéletes termék kialakításához. Magas színvonalú tevékenysége elvégzéséhez jól képzett, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező szakembergárdát alkalmaz, korszerű számítástechnikai és megmunkáló gépeket használ
A projektjavaslat célkitűzése: Úttestbe, közlekedési felületekbe épített közműfedelek anyagának (túlnyomórészt öntött acél) kiváltása műanyag alkalmazásával.
A projekt tárgya, tevékenységei: A projekt magában foglalta a hatályos szabvány méreteinek és egyéb előírásainak megfelelő közműfedelek megtervezését műanyagból, a nullszériához szükséges szerszámok megtervezését-legyártását, a szükséges szilárdsági és egyéb biztonsági –üzemeltetési próbák elvégzését, a sorozatgyártáshoz szükséges szerszámok megtervezését-legyártását, a szükséges darabszám legyártását.
Rövid bemutatás: A projekt elgondolása azon alapult, hogy a jelenleg használatos közműfedelek döntő többségében öntött acélból készülnek. Az öntött acél súlyos, nehezen mozgatható, és egyébként a „szinesfémgyűjtők” egyik kedvenc terméke. A közmű-cégeknek évente jelentős mennyiségű közműfedelet kell pótolniuk, amely többletköltséget jelent a számukra. A projekt végrehajtása során kifejlesztett műanyag közműfedél szilárdságilag egyenértékű az öntött-acél fedéllel, súlya viszont jelentősen elmarad tőle, azért könnyebben mozgatható. A műanyag fedelet a színesfém piacon nem lehet értékesíteni, ezért a pótlási mennyiség is jóval kevesebb lesz. A fejlesztést olyan anyagból valósítottuk meg, mely visszaforgatható, így környezetszennyezési hatása nincs, és az ára is kedvezőbb az öntött acélénál.

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék