Sikeresen zárult a logisztikai stratégiák összehasonlítása

November 26-án a csehországi Pardubicében zajlott a visegrádi országok logisztikai stratégiáit összehasonlító projekt záró konferenciája. A Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott projekt vezetője a Magyar Logisztikai Egyesület volt, tagjai között pedig a Katowiczei Közgazdasági Egyetem, a Zsolnai Egyetem és a Pardubicei Egyetem szerepeltek. A projekt során a szakértők azonos szempontrendszer szerinte elemezték a térség aktuális logisztikai helyzetét, kihívásait, és vették górcső alá a logisztikával foglalkozó kormányzati dokumentumokat. Kiderült, hogy a régió államai igencsak különböző módon állnak hozzá a logisztikához: Magyarország teljes stratégiával bír, míg más államok kormányai ilyen fejlesztési dokumentummal nem bírnak. A projekt következtetései szerint versenyképességet növelő faktor lehetne a logisztikai stratégiák egyeztetése a régió kormányai között.