Munkaerőpiaci szolgáltatások révén kapnak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók Nógrád megyében

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Európai Uniós projekt keretében munkaerőpiaci szolgáltatások révén kapnak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók Nógrád megyében

A GINOP 5.1.5-16-2017-00013 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért – Nógrád megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Nógrád Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

A közel 295 millió forintos forrásból megvalósuló fejlesztés keretében a Kontakt Alapítvány, a J. L. Seagull Alapítvány, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület és a LEED Nonprofit Kft. négy fős konzorciuma a hozzá irányított álláskereső személyek és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 3942 fő bevonását tervezzük 2020. május 31-ig.

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.
Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás; pszichológiai tanácsadás; szociális információ nyújtás; egyéni állásfeltárás és elhelyezés; motivációs csoportfoglalkozás; személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás; munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás; álláskeresési technikák oktatása; munkaerőpiaci mentori szolgáltatás; pályatanácsadás – pályaválasztási tanácsadás (egyéni); vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől, Hering-Brusznyiczki Tündétől kérhető a brusznyicki.tunde@kontaktalapitvany.org e-mail címen vagy a 06-20-217-50-66 telefonszámon.